30 Eylül 2020 Çarşamba

Bir bitkinin gövdesi zayıfsa ne olur?

Hassas bir bitkinin gövdesi şiddetli rüzgarlar, şiddetli yağmurlar veya kötü kullanım nedeniyle kolayca zarar görebilir. Bitkinin bu hayati kısmı, besinleri sudan ve topraktan çiçeklerine ve yapraklarına taşır. Sap kırılır veya bükülürse, bu akışı kesebilir ve bitkinizin ölmesine neden olabilir. 

Deneyimli veya amatör bir bahçıvan, gövdeyi başarılı bir şekilde onarmak ve besin maddelerinin akmaya devam etmesini sağlamak için yaygın ev malzemeleri kullanabilir. Gövdeyi ölçün ve aynı uzunlukta iki bambu şişi kesin. Makas ince şişlerinizi kesebilir. Şişler, iyileşirken kırık sapı desteklemek için bir atel görevi görür. 

Bir şişi bitkinin yumuşak sapına yerleştirin ve onu sabitlemek için ucunu en az bir inç toprağa itin. Şişin dik durması ve eğilmemesi gerekir. Bu, saptaki kırılmanın kötüleşmesini önler. Kalan şişi kırık gövdenin karşı tarafına yerleştirin. 2. Adımda açıklanan işlemi tekrarlayın. 

Artık hasarlı sapı destekleyen etkili bir ateliniz var. Yaklaşık 3 inçlik elektrikçi bandını makasla kesin. Saptaki kırığın bulunduğu şişin etrafına bant parçasını nazikçe sarın. Bu, iyileşme süreci tamamlanana kadar onu desteklemek için biçimlendirilmiş atel arasında hasarlı sapı kapatır.

Öne Çıkan Yayın

Bitkilerimin daha hızlı ve büyümesini nasıl sağlayabilirim?

Çoğu insan, en yüksek potansiyele sahip bitkiler yetiştirirken tatmin bulur. Büyük, hızlı büyüyen bir bahçeye sahip olmak tesadüfen olmaz; d...