30 Eylül 2020 Çarşamba

Bitki saplarını nasıl daha güçlü hale getirebilirim?

Toprak besinleri azot ve potasyum sağlıklı gövde büyümesinden sorumludur. Yaygın azot kaynakları arasında kan unu ve soya küspesi bulunurken, granit küspesi veya yeşil kum potasyuma katkıda bulunur. Ancak çok fazla gübre veya yanlış zamanda uygulanan gübre gövde büyümesi üzerinde zararlı bir etkiye sahip olabilir.

Mineraller, özellikle azot, aşırı miktarlarda verilirse veya yeni büyüme hasara duyarlı olduğunda soğuk havalardan hemen önce verilirse sapların çok hızlı büyümesine neden olabilir. Bahçenizi ekmeden önce ve büyüme mevsiminin ortalarında gövde güçlendirici gübreler uygulayın.

1.Gerekirse bahçe yatağındaki tüm malçları, yabani otları veya kalıntıları temizleyin.

2. Metrekare boyutunuz için paket üzerinde tavsiye edilen oranlarda, toprağın yüzeyine seçtiğiniz nitrojen ve potasyum değişikliklerinin bir karışımını serpin. Genel olarak, 100 fit kare başına 2 ila 3 pound nitrojen açısından zengin kan unu, balık unu, soya fasulyesi unu veya pamuk tohumu unu gerekir. Potasyum için, 100 fit kare başına 5 pound yeşil kum veya granit unu ekleyin.

3. Yayınlanan değişiklikleri toprağınızın ilk 4 ila 6 inçine kadar veya tırmıklayın.

4. Gübre karışımınızı uyguladıktan en az iki hafta sonra fide dikiniz veya tohum ekiniz.

5. Bireysel bitki tavsiyelerine bağlı olarak, büyüme mevsimi boyunca bir veya iki kez azot ve potasyumlu gübre içeren yan bitkiler. Seçtiğiniz kuru gübrelerden dar bir şerit bitki sıralarının önüne veya tek tek bitkilerin etrafına bir daire şeklinde yerleştirin. Değişiklikleri karıştırıyorsanız, daha konsantre olma eğiliminde olan nitrojenin iki katı potasyum kullanın.

6. Besinlerin emilimini teşvik etmek için yan pansuman sonrası toprağı sulayın.

7. Bitkilere gerektiği kadar sıvı gübre uygulayın. Örneğin balık emülsiyonu nitrojen bakımından yüksektir. Konsantre gübrenin ne kadarının suda seyreltileceğini öğrenmek için paket talimatlarını izleyin ve ardından gübreyi doğrudan bitki yapraklarına ve gövdelerine püskürtün. Sıvı gübre, zayıf gövde büyümesine sahip bitkilerin yüksek nitrojenli solüsyonlardan anında fayda sağlamasına olanak tanır.

Öne Çıkan Yayın

Bitkilerimin daha hızlı ve büyümesini nasıl sağlayabilirim?

Çoğu insan, en yüksek potansiyele sahip bitkiler yetiştirirken tatmin bulur. Büyük, hızlı büyüyen bir bahçeye sahip olmak tesadüfen olmaz; d...