2 Şubat 2020 Pazar

Kuru bir kafa derisinden kurtulmak için ev ilaçları ve malzemeleri

Kuru kafa derisinin birkaç olası nedeni vardır. Bunlar arasında saçın çok sık yıkanması, yeterince su içilmemesi ve sert saç bakım ürünlerine reaksiyon gösterilmesi yer alır. Sedef hastalığı gibi sağlık koşulları da kuru bir kafa derisine neden olabilir.

Bir kişinin kuru kafa derisi varsa, yaşayabilir:

-kaşıntı
-ağrı
-saç kaybı
-kepek

Bununla birlikte, bir kişi evde kuru kafa derisini tedavi edebilir.

Herkes için işe yaramasalar da, aşağıdakiler kuru bir kafa derisi tedavisi söz konusu olduğunda bazı yararları olabilecek bazı potansiyel ev ilaçlarıdır.

1. Hindistan Cevizi Yağı

En iyi Kuru kafa derisi ilaçlarından biri olan bir hindistan cevizi yağı bağırsağı. Hindistan cevizi yağı cildi nemlendirmede etkili olabilir.Hindistan cevizi yağı, tıp camiasında etkili bir nemlendirici olarak tanınmaktadır.

Araştırmaların gözden geçirilmesi, hindistancevizi yağının kuru cildin tedavisinde güvenli ve etkili olduğunu ve bunun da kafa derisi kuruluğunun tedavisinde de yararlı olabileceğini gösterebilir.

Bununla birlikte, başka bir çalışma, hindistancevizi yağının herhangi bir olumsuz etkisi olmamasına rağmen, yağı kullananların ve kullanmayanların kafa derileri arasında belirgin bir fark olmadığını gösterdi. Bu çalışmada araştırmacılar 240 tıp öğrencisinin saç bakım uygulamalarını karşılaştırmışlardır.

2. Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı, birçok insanın birçok potansiyel sağlık faydası için kullandığı popüler bir uçucu yağdır.Klinik Mikrobiyoloji İncelemelerl dergisindeki bir araştırma incelemesine göre, çay ağacı yağı, kafa derisi kuruluğuna yardımcı olabilecek antifungal, antiseptik ve antibiyotik özelliklere sahip olabilir.

3. Aloe vera

Bazı insanlar güneş yanığı ve kuru ciltten kurtulmak için aloe vera kullanır. Araştırmalar, insanların anti-enflamatuar etkileri nedeniyle aloe vera ile rahatlama yaşayabileceklerini göstermektedir.

Bir kişi kafa derisine uyguladığında, aloe vera kuru bir kafa derisi ile ilişkili kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca kafa derisinin nemlendirilmesine yardımcı olabilir.

Pullu, pul pul cilde neden olan bir durum olan seboreik dermatiti olan 44 katılımcıda aloe vera jeli kullanımını bir plasebo ile karşılaştıran eski bir çalışma, aloe vera jelinin ölçek ve kaşıntıyı azaltmada daha etkili olduğunu buldu.

4. Zeytinyağı

Diyette zeytinyağı, iltihap önleyici özellikler göstermiştir. Bazı araştırmalar, bu özelliklerin bir kişi cilde uygulandığında da mevcut olabileceğini düşündürmektedir.

Araştırmaların gözden geçirilmesi, zeytinyağının hayvan çalışmalarında yara iyileşmesini ve cilt büyümesini artırmaya yardımcı olduğunu, büyük ölçüde anti-enflamatuar etkileriyle yardımcı olduğunu not ediyor. Cilt iltihabı kuru cilde yol açabilir.

5. Cadı fındığı

Cadı fındığı, güneş yanığı gibi küçük cilt koşullarının tedavisinde etkili olabilecek bazı koruyucu antienflamatuar özelliklere sahip olabilir. Araştırmacılar, 2013 araştırma incelemesine göre, bu özellikleri hem hayvan hem de insan çalışmalarında araştırdılar.

6. Püresi muzları

Cadı fındığı, kaşıntı gibi kuru bir kafa derisinin semptomlarına da yardımcı olabilir.Bazı araştırmalara göre, muzdaki besinler etkili kafa derisi tedavisi sağlayabilir.

Örneğin bir araştırma makalesi, muzdaki potasyum, yağlar ve vitaminlerin kafa derisini nemlendirmeye, kepek tedavisine ve saç sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Yazarlar, insanların kendi doğal saç kremlerini evde yaparak bu doğal ilacı deneyebileceklerini belirtiyorlar.

7. Avokado yağı

Avokado yağı, cildi ve kafa derisini nemlendirme de dahil olmak üzere çeşitli potansiyel faydalar sağlayabilir. Hayvanlarda yapılan araştırmalar, yağın topikal kullanımının yara iyileşmesini artırabileceğini ve iltihabı azaltabileceğini ve bu da kuru bir kafa derisinin tedavisine yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Muz gibi, bir kişi de bir avokado ezmeyi ve ekstra nem sağlamak için kafa derisine uygulamayı deneyebilir.

8. Jojoba yağı

Jojoba yağı kuru kafa derisinden biraz rahatlama sağlayabilir.Bir araştırma incelemesi, bazı çalışmaların, jojoba'dan türetilmiş bir bileşik olan jojoba sıvı balmumunun cildi nemlendirmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Bununla birlikte, bu derlemenin yazarlarının jojoba hakkında daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtmek gerekir.

9. Yoğurt ve yumurta

BMC Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp dergisindeki bir makale, Filistin'deki bazı insanların yoğurt ve yumurtaları kuru kafa derisi ve kuru saçlar için geleneksel bir ev ilacı olarak kullandığından bahsediyor.

Bir kişi yoğurt ve yumurtaları karıştırabilir ve topikal olarak uygulayabilir. Bununla birlikte, yumurta veya sütün hassasiyetine veya alerjisine sahip olduklarını düşünürlerse, bu ilacı kullanmak istemeyebilirler.

Şu anda, bir kafa derisini kuru tedavi etmek için yoğurt ve yumurta kullanımını destekleyen çok az araştırma var. Kuru veya hasarlı saçlar için yumurta sarısı kullanımı hakkında bilgi edinin.

Bebekler için en iyi seçenekler

Bir kişi, bebeğinin derisinde veya kafa derisinde herhangi bir ev ilacı denemeden önce bebeklerinin doktoruyla konuşmalıdır. Bir doktor, bebekler için güvenli ve etkili nemlendiriciler önerebilir.

Riskler ve yan etkiler

Çoğu doğal ilaç güvenlidir ve minimal yan etkilere sahiptir.Bununla birlikte, çay ağacı yağı, bir kişi onu yerse veya doğrudan cildinde kullanırsa tehlikeli olabilir. Sorunları önlemek için zeytinyağı gibi bir taşıyıcı yağ kullanmak önemlidir.

Öne Çıkan Yayın

Bitkilerimin daha hızlı ve büyümesini nasıl sağlayabilirim?

Çoğu insan, en yüksek potansiyele sahip bitkiler yetiştirirken tatmin bulur. Büyük, hızlı büyüyen bir bahçeye sahip olmak tesadüfen olmaz; d...