13 Aralık 2019 Cuma

Klinik deneylerle kanıtlanmış E vitamini bakımından zengin ilk 10 besin

E vitamini eksikliği nadirdir, ancak yeterince E vitamini aldığınızdan emin olmak için bu harika yiyeceklere odaklanmalısınız. İşte size E vitamini yönünden zengin olan ilk 10 gıda ürünümüz.

Buğday Tohumu Yağı

100 g'da yaklaşık 150 mg E vitamini olan buğday tohumu yağı, E vitamini içeriğindeki tüm gıda kategorilerinin başında!

Nasıl? Yemek pişirirken başka bir yağ yerine buğday tohumu yağı kullanın. Buğday tohumu yağı takviyeleri (kapsül halinde) de iyi bir seçenektir.

Fındık

Kuruyemişler, yüksek E vitamini içeriği (100 g'da 15 mg'dan fazla), bu antioksidan özelliği güçlü olan bu vitaminler için çok ilginçtir. Fındık ayrıca mineraller ve oligo elementler de (potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum ve demir) sağlar.

Nasıl? Bütün, kıyılmış veya toz haline getirilmiş somunlar çok yönlüdür ve çok sayıda tabağı kolayca ekleyebilirsiniz.

Sardalye

Sardalya E vitamini açısından zengin, aynı zamanda B ve D vitaminleri, selenyum, kalsiyum ve fosfor bakımından da zengindir. Sardalya da ilginçtir, çünkü kalp için iyi olan çoklu doymamış yağlar omega-3 sağlarlar.

Nasıl? Taze veya konserve olsun, fileto yerine bütün sardalye yiyin. Bütün sardalye hala kalsiyum açısından zengin kemiklere sahiptir.

Badem

Badem, iyi miktarda E vitamini sağlar (100 g'da 15 mg'ın altında) ve ayrıca proteinler ve çözülebilir lifler bakımından zengindir.

Nasıl? Tuzsuz veya kaynamış bademleri seçin ve Eylül ve Ekim aylarında mevcut olan taze bademleri arayın.

Margarin

Kaliteli margarinler, kardiyovasküler sağlık için zararlı olan doymuş yağ asitleri olmadan faydalı miktarda E vitamini sağlar (doymuş yağ asitleri için gıda etiketlerini kontrol edin).

Nasıl? Bir dilim ekmeğe margarin sürün, ancak margarinin pişirme için uygun olmadığını unutmayın.

Zeytin yağı

Bir sızma zeytinyağı yemek kaşığı vücudunuzun her gün ihtiyaç duyduğu E vitamini yarısını sağlar. Nasıl? Diyetinize daha iyi katkılar için sızma zeytinyağı seçin.


Avokado

Avokado, önemli miktarda E vitamini sağlar, ancak daha da önemlisi, esansiyel yağ asitlerinin oksidasyonunu önleyen yararlı bir E vitamini / çoklu doymamış yağ asidi oranı sunar.

Nasıl? Avokadoları kendi başlarına yemek tercih edilir (taze püresi avokado sandviçte tereyağının yerini alabilir), yağda çok zengin olan salata sosu veya mayonez olmadan.

Kuru Kayısı

100 g'da 4 mg E vitamini ile kuru kayısı, E vitamini sağlamak için önerilen yağ ve meyvelere alternatif bir seçenek sunar.

Nasıl? İnce kıyılmış kuru kayısılar salatalara veya yoğurtlara serpilir, tajine eklenir, patates kızartması vb. Eklenir. Ayrıca 1 veya 2 adet kuru kayısıda atıştırma yapabilirsiniz.

Yumurtalar

A, D, B2, B5, B9 ve B12 vitaminlerine ek olarak, yumurtalar E vitamini sağlar (100 g'da 1,2 mg). Aynı zamanda çok yüksek kaliteli proteinlerin mükemmel bir kaynağıdır.

Nasıl? Bir tavada pişirmek için gerekli olan ilave yağları önlemek için yumuşak veya haşlanmış yumurtaları yiyin.

İspanak

100 g başına 1-2 mg E vitamini ile ıspanak, E vitamini açısından en zengin sebzelerden biri olan kuşkonmaz, su teresi ve hatta brokoli ile birleşir.

Nasıl? E vitamini pişirme işleminden etkilenmez, bu nedenle sebzeleri istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Diğer taraftan, sebzeler ışığa karşı hassastır, bu nedenle onları karanlık bir yerde saklayın ve satın aldıktan hemen sonra sebzeleri yediğinizden emin olun.

Öne Çıkan Yayın

Bitkilerimin daha hızlı ve büyümesini nasıl sağlayabilirim?

Çoğu insan, en yüksek potansiyele sahip bitkiler yetiştirirken tatmin bulur. Büyük, hızlı büyüyen bir bahçeye sahip olmak tesadüfen olmaz; d...