22 Temmuz 2020 Çarşamba

Akdeniz Diyeti 2020 Yılının En İyisi Olarak Devam Ediyor

Üst üste üçüncü yıl boyunca Akdeniz diyeti, ABD Haberler ve Dünya Raporu yıllık sıralamalarında genel olarak en iyi diyet olarak seçildi.2020'de Akdeniz diyeti, DASH (Hipertansiyonu Durdurmak için Diyet Yaklaşımları) diyetiyle en iyi onurları paylaştı. Her ikisi de meyve, sebze ve kepekli tahıllara odaklanır. En popülerlerden biri olan ketojenik diyet yine yıllık ankette iyi sonuç verdi, ancak sadece hızlı kilo verme kategorisinde. Genel olarak, yüksek puan değildi.

Yayın için sağlık yönetim editörü Angela Haupt, bu yılki listenin daha önce isimlendirilmiş birçok diyet içerdiğinden 'sürpriz olmadığını' söylüyor. Trendy diyetler genellikle listesinde bulunmayacak diyor uzmanlarının sağlam araştırma ve kalma gücü olan planlar aradıklarını söyledi.

Akdeniz Diyeti 10. yılında.revaçta

Diyet Haberleri tarafından toplanan uzmanlar, bu yıl geçen yıla göre 35 diyet planı sıraladı. En iyi genel diyet kategorisinin yanı sıra:

Kilo kaybı için en iyi diyetler
En iyi ticari diyetler
Hızlı kilo kaybı için en iyi diyetler
Sağlıklı beslenme için en iyi diyetler
İzlenmesi en kolay diyetler
Diyabetiniz varsa en iyi diyetler
Kalp hastalığınız varsa en iyi diyetler
En iyi bitki bazlı diyetler

Uzman paneli, diyet, beslenme, obezite, gıda psikolojisi, diyabet ve kalp hastalığı konularında ulusal düzeyde tanınmış uzmanları içermektedir. Bir planın ne kadar kolay takip edileceğini, kısa süreli ve uzun süreli kilo verme yeteneğini, besinsel eksiksizliğini, güvenliğini ve diyabet ve kalp hastalığını önleme ve yönetme potansiyeli dahil olmak üzere yedi kriteri dikkate aldılar. Uzmanlardan ayrıca yararlı buldukları herhangi bir tavsiye veya yorum eklemeleri istendi.

Genel Olarak En İyisi: Akdeniz diyeti birinci sırada yer aldı:

İkinci sırada yer alan flexitarian (çoğunlukla bitki bazlı) ve DASH diyetleri
WW (eski adı Weight Watchers) dördüncü sıradaydı. Gıdalara puan değerleri atar ve daha az noktanın daha besleyici seçimleri vardır.

Volumetri (düşük kalorili ancak gıdaları doldurma) ve vegan diyet (et yok, süt yok) ikinci sırada.
Flexitarian dördüncü oldu.

Jenny Craig (önceden paketlenmiş, düşük kalitedeki yemekler, konsültasyon ve destekle birlikte)
Beslenme diyet (besin değeri yüksek, kalorisi düşük yiyecekler)
HMR (meyve ve sebzelerle birlikte yemek yerine yapılan sarsıntılar) önce aldı, ardından:

Optavia ("Fuelings" adı verilen sağlıklı gıdalar ve ürünlerin bir karışımı)
Üçüncülük için dört diyet: WW, Jenny Craig, Atkins (düşük karbonhidrat) ve ketojenik veya “keto” diyeti (yüksek yağlı, çok düşük karbonhidrat).
Sağlıklı Beslenme için En İyi Diyetler: İlk önce Akdeniz ve DASH bağladı, ardından:

Esnek diyet
MIND diyeti (DASH ve Akdeniz planlarını birleştirir; beyin sağlığını artırmayı amaçlar).
İzlenecek En Kolay Diyetler: Akdeniz diyeti önce geldi, ardından:

flexitarian
WW ve MIND diyetleri üçüncü sırada.
Diyabet için En İyi Diyetler: Önce Akdeniz diyeti aldı, ardından ikinci sırada dört diyet bağladı:

DASH
flexitarian
Mayo Klinik Diyeti (meyveleri, sebzeleri, hareketi vurgular)
Vegan diyeti
En İyi Kalp-Sağlıklı Diyetler: Önce Süslü Diyet (düşük yağ, rafine karbonhidratlar ve hayvansal protein), ardından:

Akdeniz
DASH
En İyi Bitki Bazlı Diyetler: Önce Akdeniz diyeti, ardından:

flexitarian
Süslü, vejetaryen ve İskandinav diyetleri üçüncü sırada. Listeye yeni eklenen Nordic, balık, sebze ve kepekli tahıllara odaklanıyor.
Listenin Altında

Listedeki 35 numaralı madde karbonhidratları sınırlayan ve proteini vurgulayan Dukan Diyeti idi. Ketojenik en iyi hızlı kilo kaybı için listede bir yer kazanmış olsa da, genel olarak en iyi 34. sırada yer aldı. 30'un tamamı 33'dü. 30'un tamamı 30 gün boyunca şeker, alkol, tahıl ve süt ürünlerini eklemeyi yasaklar. Uzmanlar bu diyetleri çok kısıtlayıcı ve uzun vadede sürdürülebilir değil olarak adlandırdılar.

Sadece ketojenik diyetin bir temsilcisi yanıt verdi.

KetoLogic'in temsilcisi ve Eat Your Keto'nun kurucusu trumacro Nutrition'ın beslenme direktörü Molly Devine, pek çok insanın ketoyu yanlış yaptığını söylüyor. "Ketojenik diyet, kilo kaybı ve iyileştirilmiş enerji için hızlı sonuçları nedeniyle geçtiğimiz yıl popülerlik kazandı," diyor "Ne yazık ki, internet blogları, Facebook grupları ve medya etkileyicileri aracılığıyla popülerliği nedeniyle, birçok insan buna çok yaklaşıyor yanlış şekilde yemenin faydalı yolu.

“Düzgün formüle edilmiş ketojenik diyet hiç karbonhidrat YOK, sebze YOK, sınırsız miktarda doymuş yağ veya sınırsız miktarda yapay tatlandırıcı anlamına gelmez. Kayıtlı bir diyetisyen olarak, ketojenik bir diyete yönelik bu pop kültür yaklaşımının uzun vadede sürdürülebilir veya sağlıklı olmadığını kabul ediyorum. "

Bununla birlikte, "tıbbi bir uzman, böyle kayıtlı bir diyetisyen yardımıyla iyi formüle edilmiş bir ketojenik diyet müdahalesi, sağlığı iyileştirmek, kilo vermek, bilişsel işlevi iyileştirmek ve uzun vadede sürdürülebilir olmak için oldukça etkili olabilir." ketojenik diyetin "internet fad" versiyonu uzun vadede sürdürülebilir olmayabilir, iyi formüle edilmiş bir ketojenik beslenme planı, kayıtlı bir diyetisyenin yardımıyla, sadece hızlı kilo kaybı değil, uzun vadeli ve sürdürülebilir sonuçlar üretebilir. "

Bağımsız Yorumlar

Herhangi bir diyetle bağları olmayan iki kayıtlı diyetisyenden, bulgular ve sıralamalar hakkında yorum yapmalarını istedi.

Kayıtlı bir diyetisyen, St.Louis'de yiyecek ve beslenme danışmanı ve Beslenme ve Diyetetik Akademisi eski başkanı Connie Diekman, "Memnun kaldım ama şaşırmadım" diyor. "Hepimiz sizi sağlıklı tutacak diyetlerin dengeli olanlar olduğunu ve listenin başında gördüğünüz şeylerin olduğunu biliyoruz."

Los Angeles bölgesinde kayıtlı bir diyetisyen beslenme uzmanı Jocelyn Harrison, 2020 '' listesinde geçen yıla göre büyük bir değişiklik yok "diyor, birçoğunun bitkisel gıdaları da vurguladığı söyleniyor. bol meyve ve sebze gibi.

Listeyi Anlamlandırmak

Haupt, "İnsanlar sıralamaları ve derinlemesine bilgilerimizi kendileri için en iyi diyeti bulmak için kullanmalıdır." Diyor. "Herkese uyan tek beden diye bir şey yoktur." İnsanlara hedefleri hakkında düşünmelerini tavsiye eder - yaklaşan bir olaydan önce iyi görünmek mi, yoksa hastalığı önlemek mi istesin.

Öne Çıkan Yayın

Bitkilerimin daha hızlı ve büyümesini nasıl sağlayabilirim?

Çoğu insan, en yüksek potansiyele sahip bitkiler yetiştirirken tatmin bulur. Büyük, hızlı büyüyen bir bahçeye sahip olmak tesadüfen olmaz; d...