19 Mayıs 2021 Çarşamba

Bitkiler nasıl sınıflandırılabilir?

Bitkiler son derece karmaşık ve çeşitlidir ve milyonlarca farklı bitki türü vardır - bazıları henüz tam olarak keşfedilip incelenmemiş bile! Bitkileri incelemeye ve organize etmeye devam etmek için, botanikçiler (bitkileri inceleyen bilim adamları) birçok farklı türü kategorize etmenin bir yolunu bulmalıdır. Tüm bitkiler, hayatta kalmalarını sürdürmek için gerekli olan benzer parçalardan oluşsa da (yani kökleri, gövdeleri, yaprakları vb.), Genellikle farklı görünürler. Özelliklerdeki bu farklılıklar, bitkileri türlere ayırmak için kullanılır, bu da bitkileri sınıflandırmanın ve dolayısıyla organize etmenin bir yolunu sağlar.

Bitki sınıflandırmasını yapılandırmanın birçok yolu olsa da, bunları vasküler ve vasküler olmayan bitkiler, tohum taşıyan ve spor taşıyan ve anjiyospermler ve açık tohumlular olarak gruplamaktır.

Bitkiler ayrıca otlar, otsu bitkiler, odunsu çalılar ve ağaçlar olarak sınıflandırılabilir. su ve besinleri almak için kökleri ve gövdeleri kullanan bitkiler vasküler olmayan: kök ve gövde kullanmayan bitkileranjiyospermler: çiçekli bitkiler olarak da bilinir; hepsinin bir ovül tarafından korunan tohumları vardır bir elma veya başka bir meyve düşünün.açık tohumlular: "çıplak tohum" anlamına gelen bir terim; bir ovül tarafından korunmayan tohumlu bitkileri ifade eder. Örnekler, kozalaklı kozalaklı ağaçlardır.otlar: ince yapraklara sahip olan ve genellikle yatay olarak büyüyen rizom adı verilen yeraltı gövdelerini göndererek çoğalan bitkilerotsu bitkiler: büyüme mevsimi sonunda ölen yaprakları ve gövdeleri olanlarodunsu çalılar: bir kabuk tabakası ile kaplı gövdeleri olan bitkilerağaçlar: ana gövdesi ve birçok dalı olan odunsu çalılar.

Grupların bitkileri sınıflandırmasının bazı yolları nelerdir? Bu kararlara nasıl ulaştılar?  Bitkiler sınıflandırmanın organize ve önceden belirlenmiş bir yoluna sahip olmak önemli mi? Neden ya da neden olmasın? Bilim adamlarının türleri birbirinden ayırmak için bitkileri genel olarak nasıl sınıflandırdıklarından fiziksel benzerlikler ve farklılıklar kullanarak bahsedin.Sınıflandırmanın neden önemli olduğu hakkında konuşun. Aşağıda önerilen bazı nedenler verilmiştir:Farklı bitkileri hatırlamamıza yardımcı olur yani, onları kategorilere ayırabilirsek daha fazla bitkiyi hatırlamak mümkündür Yeni türlerin keşfedilmesine yardımcı olur çünkü yeni keşfedilen türlerin, onları halihazırda bilinen türlerle karşılaştırabilir ve karşılaştırabilirsek hangi özelliklere sahip olduğunu tahmin etmeye yardımcı olur. Örneğin, tüm dişi memeliler bebekler için süt üretiyorsa, yeni bir memeli türündeki dişilerin de süt üretme kabiliyetine sahip olması gerekir. Bize ilişkiler kurmanın bir yöntemini sunduğu için, bitkilerin çeşitli ve engin dünyasını "haritalandırmanın" bir yolunu sağlar.

Öne Çıkan Yayın

Bitkilerimin daha hızlı ve büyümesini nasıl sağlayabilirim?

Çoğu insan, en yüksek potansiyele sahip bitkiler yetiştirirken tatmin bulur. Büyük, hızlı büyüyen bir bahçeye sahip olmak tesadüfen olmaz; d...