5 Mayıs 2018 Cumartesi

Hamilelik alerjisi nedir, hamilelik alerjisine ne iyi gelir

Hamilelik alerjisi’ni anlatmadan önce birkaç şeyden bahsetmekte fayda var. Bağışıklık sistemi, vücudumuzdan içeri giren bir takım bakteri, virüs yada diğer hücrelere karşı koruma sağlayan ve zaman zaman herkeste meydana gelen az sayıda kanser hücresini yok etmek için vücudumuzda var olan bir sistemdir. Alerji ise bu sistemin yanıtının aşırıya kaçması durumudur.

Bağışıklık sisteminde yaşanan değişiklikler, gebe olan kadınlarda alerjik hastalıkların azalmasına çoğu zaman yardımcı olur fakat bu durum her zaman böyle olacak diye bir kaide yoktur. Aslında hamilelik alerjisi belli bir durum değildir çoğu zaman.

Hamilelikten önce var olan alerjik durumlar hamilelik zamanında azalma yada artma gibi durumlar içerisinde olabilmektedir. Genellikle hamilelik alerjisi gebeliğin ilk haftalarında olduğu için hamilelik alerjisi nedir sorusu yeni gebeler tarafından çok sorulmaktadır.

hamilelik alerjisi tedavisinden ziyade doğacak bebek üzerinde alerji oluşumunu engelleyebilirsiniz. Eğer ki alerjik bir hastalığınız bulunuyorsa, emzirme döneminizde size alerji yapabilecek şeylerden uzak durmalısınız. Bebeğinizi mutlaka ilk altı ay sürecinde anne sütüyle beslemelisiniz.

Katı yiyeceklere bu altı ay sonrasında başlayabilirsiniz. Bebeğiniz yaşını doldurmadan önce buğday, soya yada turunçgil içeren besinlerden vermemeye özen gösterin. Son olarak bebek odasında küf, hayvan tüyü tarzı alerji oluşturabilecek şeylerden bulundurmamaya dikkat edin. He, bir de!! Evde asla sigara içmeyin! hamilelik alerjisine ne iyi gelir sorusunun cevabını gebelikte görülen alerjilere göre cevap verebiliriz.

Alerjik astım: astım hastalığı bulunan anne adaylarının, kendi bünyelerinde atağa yol açacak alerjen etkenlerden, özellikle de sigaradan kesin olarak uzak durmaları önerilmektedir.

Alerjik Nezle: Tedaviye alerjiye sebep olan şeylerden uzak durarak başlayabilirsiniz ve bazı durumlarda doktorunuza danışarak öneriyle beraber, bebek için tehlike oluşturmayan ilaçları yada tedavi yöntemlerini uygulayabilirsinz.

Kurdeşen: Gerektiği zaman ilaç ile bazı zamanlarda ise alerjiyi tetikleyen durumlardan uzak durmak ile kurtulabilirsiniz bu durumdan.

Pupp: Gebelik dönemlerinde anne adaylarının en çok rastladığı cilt hastalıklarından biridir. Özellikle gebeliğin son dönemlerinde kendini gösterip cildin kaşınmasına ve dökülmesine neden olur. Tedavisini sağlarken kortizonlu kremlerden faydalanabilirsiniz. Ayrıca karbonatlı duş almakta iyi gelecektir.

Atopik Dermatit: Bu hastalık erişkinlerin %2’sinde görülen nadir bir hastalıktır. Bu hastalığa sahip anne adaylarında alerjik rinit, astım yada gıda alerjileri de görülebilmektedir. En sık görülen cilt bölgeleri boyun, göğsün üst bölgeleri, ağız etrafı, dirsek ve diz arkalarıdır. Annelerin gebelik seyrini olumsuz etkilemez ve bebişlere zararı olmayacak ilaçlarla tedavi edilebilir.

Anafilaksi: Gebelikte oldukça nadir görülen bu durumun en çok görülen nedeni ilaca olan alerjidir. Tedaviye hızlı bir şekilde başlanması oldukça önem taşımaktadır. Anafilaksi reaksiyonuna sebep olan ilaçların aralarında en sık görülen tür penisilin grubu antibiyotik ve damar üzerinden verilen demir olmakla birlikte çoğu ilaç bu reaksiyona sebep olabilmektedir.

Son olarak belirtmek gerekirse alerjik bünyesi olan kişiler ve bu durumlar için tedavi gören kişiler mutlaka gebe kalmadan önce doktora başvurmalıdır. Bu şekilde hamileliğinizde kullanabileceğiniz ilaçların yada tedavilerin planını yapabilirsiniz.

Hamilelik döneminde cinsel ilişkiye girilir mi diye merak eden gebeler buraya tıklayarak hamilelik döneminde cinsel ilişki adlı yazımızı okuyabilirler. Anne sütünün bebeklere etkisini ve önemini öğrenmek için buraya tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz.

Öne Çıkan Yayın

Bitkilerimin daha hızlı ve büyümesini nasıl sağlayabilirim?

Çoğu insan, en yüksek potansiyele sahip bitkiler yetiştirirken tatmin bulur. Büyük, hızlı büyüyen bir bahçeye sahip olmak tesadüfen olmaz; d...