5 Kasım 2009 Perşembe

Acai Çileği O.R.A.C. Bilgileri

Oksijen Radikal Emilim Kapasitesi (ORAC) meyvelerin antioksidan değerlerini ölçmede yararlanılan bir işlemdir. Yüksek O.R.A.C. değerine sahip meyvelerin antioksidan olarak faydaları daha fazladır.
ORAC Radikal Oksijen Absorbe Kapasitesi yiyecekleri antioksidan içeriğine göre sınıflar. Baltimore'da kurulu olan enstitü bu ölçeği geliştirdiğinde bir kaç yiyeceğin antioksidanca yüksek olduğunu bildirdi. Tropikal meyvelerden acai berry çileğinde antioksidanca yüksektir. Bu oranda antioksidan vucudun serbest radikallerle savaşma yeteneğini geliştirir ve yaşlanmanın zararlarını azaltır.
Orac Değerleri
Yakın zamanda USDA (U.S. Department of Agriculture) 100 yiyeceğin güncel ORAC listesini yayınladı. Bir kısmı aşağıda olan listedekilerin bir çoğu günlük tüketilen yiyeceklerdir.Aca Çileği — 18,500
Kurutulmuş Erik — 5,770
Nar — 3,307
Kurutulmuş Üzüm — 2,830
Yaban Mersini — 2,400
Böğürtlen — 2,036
Çilek — 1,540
Noni (hint dutu) — 1505
Ahududu — 1,220
Erik — 949
Portakal — 750
Kırmızı Üzüm — 739
Kirazlar — 670
Kivi meyvesi — 610
Greyfurt, pembe — 483
Üzüm, beyaz — 460
Muz — 210
Elma — 207
Kayısı — 175
Şeftali — 170
Armut — 110
Karpuz — 100
Kavun — 97
Acai Çileği O.R.A.C. bilgileri http://pages.towson.edu/bdevan/PSYC-674%20slides/Brainstorming.ppt adresinden alınmıştır. Robert Sapolsky'nin sunumunu bu adresten inceleyebilirsiniz.

Bağışıklık ve canlılığın korunması için antioksidan yönünden zengin ürünleri diyetinize eklemek şüphesiz faydalı olacaktır. Lezzet ise faydanın sadece bir parçasıdır, uzun bir zaman sonra vücudunuz bunun için size teşekkür edecektir.

Öne Çıkan Yayın

Bitkilerimin daha hızlı ve büyümesini nasıl sağlayabilirim?

Çoğu insan, en yüksek potansiyele sahip bitkiler yetiştirirken tatmin bulur. Büyük, hızlı büyüyen bir bahçeye sahip olmak tesadüfen olmaz; d...