Çevre Koruma Dairesi'ne (EPA) göre, depolama alanları ve yakma tesislerindeki çöplerin% 28'inden fazlasını gıda artıkları ve bahçe atıkları oluşturmaktadır. Kompostlama, bir kişinin çöp kutusuna attığı yiyecek miktarını azaltabilir.
Kompostlama ayrıca bitkilerin büyümesine yardımcı olabilecek besin açısından zengin bir toprak arttırıcı oluşturur. Kompost veya humus adı verilen bu son ürün, insanların bahçelerde, çiftliklerde ve malç olarak kullanabileceği karanlık, toprak benzeri bir maddedir.Kompostlamanın gezegenin, insanların ve hayvanların sağlığı için doğrudan ve dolaylı faydaları olabilir. Bu makalede onlar hakkında bilgi edinin.
Kompostlamanın faydaları
Genç bir çocuk ve yetişkin kadın yemek atık bir kompost içine koyarakİnsanlar bahçelerinde besin açısından zengin toprak oluşturmak için kompost kullanabilirler.Birçok insan çevresel ve kişisel sağlık nedenleriyle kompost yapmaya karar verir.
Kompostlama düzenli depolama sahalarındaki israfı azaltmaya yardımcı olur. Bir kişi belirli yiyecekleri veya avlu atıklarını çöp kutusuna atmak yerine, onu kompost edebilir.Bu, dünyaya doğal olarak geri dönmesini sağlar ve düzenli depolama alanlarındaki atık miktarını azaltır. Ayrıca bir kişinin atık toplama maliyetlerinden tasarruf etmesine yardımcı olabilir.İnsanlar bahçelerde kompost, humus veya malç kullandığında, toprağın besin içeriğini arttırır.
EPA'ya göre, kompostlama:
Depolama alanlarından gelen bir sera gazı olan metanı azaltır.
Kimyasal gübrelere olan ihtiyacı azaltır veya ortadan kaldırır.
Çiftçiler için daha yüksek mahsul verimi sağlar.
Düşük kaliteli toprağı iyileştirerek ormanların, sulak alanların ve habitatların geri kazanılmasına yardımcı olur.
Toprağın tehlikeli atıklarla kirlenmeden kurtulmasına yardımcı olur.
Toprağın nem seviyesini korumasına izin verir, bu da sulama ihtiyacını azaltır.
Atmosferdeki karbondioksit miktarını azaltır.
Kompost toprağın sağlığını artırabileceği ve sera gazlarını azaltabildiği için insan sağlığı için faydaları olabilir.
Bir makale, atmosferdeki karbondioksit artışının insanlarda çinko eksikliğine yol açabileceğini belirtiyor. Aynı zamanda topraktaki besin maddelerinin eksikliklerinin insanların toprakta yetiştikleri gıdalarda daha az besine yol açabileceğini gösterir.
Kompostlamaya da dolaylı insan sağlığı faydaları olabilir. Bir kişi ev bahçesinde kompost kullanıyorsa, daha fazla meyve ve sebze ve daha sağlıklı bitkiler elde edebilir. Kompostlama evde sağlıklı gıdaların büyümesini daha başarılı hale getirebilir.Daha az kimyasal böcek ilacı ve gübre kullanmak da insan sağlığına fayda sağlayabilir.
Bazı kanıtlar, pestisitlerin kanserle bağlantıları olabileceğini düşündürmektedir. Bazı sağlık uzmanları, insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle pestisit alternatifleri bulmak için “acil bir ihtiyaç” olduğunu düşünmektedir.Pestisitlerin gıda üzerindeki etkileri hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.
Kompostlama bu kimyasallara olan ihtiyacı azaltabileceğinden, insanların ve hayvanların sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olmak için düşük maliyetli ve çevre dostu bir yol olabilir.
Kompost için malzemeler
Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı'na (USDA) göre, kompost dört bileşen gerektirir:
yeşil madde (azot bakımından yüksek)
kahverengi madde (yüksek karbonlu)
nem (su)
oksijen (hava)
Birlikte, bu bileşenler bakteri, mantar, solucan ve diğer organizmaların organik maddeyi doğal olarak kompost haline getirmesine izin veren bir ortam yaratır.
Yeşil madde
Yeşil madde, kompost için amino asitler ve protein sağlayan azot bakımından zengin organik madde içerir. Yeşil malzeme şunları içerir:
meyve ve sebze artıkları, kabukları, çekirdekleri ve tohumları
kahve telvesi ve kahve filtreleri
inek, koyun ve keçi gibi otoburlardan elde edilen gübre
ekmek, pide, tahıl ve tortilla kabukları
pişmiş pirinç ve makarna
otlar ve baharatlar
fındık ve fındık kabuğu
ezilmiş yumurta kabuğu (yumurta akı veya yumurta sarısı değil)
Kahverengi madde
Kahverengi madde karbon açısından zengin bir malzemedir. O içerir:
solmuş yapraklar
saman ve saman
ağaç dalları ve dallar
karton
talaş ve talaş (ticari yangın kütüklerinden ve odun kömürü briketlerinden gelen küllerden kaçının)
şömine külleri
rendelenmiş gazete
çiçek kupürleri
houseplants
gevşek yaprak çay ve doğal çay poşetleri
pamuklu kumaşlardan kurutma tiftiği
Kompost yapmamak
Kompost yapmayı hatırlamanın kolay bir yolu, malzemenin nereden kaynaklandığını düşünmektir.
Yerden gelen gıdalar ve diğer ürünler genellikle kompost için güvenlidir. Buna meyve, sebze ve tahıllar, bunların hurdaları ve tohumları da dahildir.Yerden gelmeyen şeyler kompost için güvenli değildir. Buna hayvansal ürünler, doğal olmayan kaynaklardan gelen ürünler veya yağlı yiyecekler dahildir.
Ayrıca, bazı şeyler kompostlama sürecini bozabilir veya hastalıklara neden olabilir. Kompost yapmayın:
hayvanlardan gelen et, kemikler, yağ ve deri
yoğurt, süt, peynir, tereyağı ve diğer süt ürünleri
yumurta sarısı ve beyazlar
evcil hayvanlardan ve köpek ve kedi gibi et yiyen hayvanlardan elde edilen gübre
yağlı yiyecekler veya yağlar
ticari yangın kütüklerinden ve odun kömürü briketlerinden küller
işlenmiş ahşap talaş veya parçaları
hastalıklı bitkiler veya dallar
Soğan ve sarımsak solucanları itebilir. Bu nedenle, birçok insan onları kompostlarına eklemez.
bitkisel zayıflama, zayıflama kurleri, bitkisel kalıcı zayıflama, kilo vermek, bitkisel çözüm, doğal zayıflama yöntemleri, zayıflama yöntemleri, hızlı zayıflama, bitki ile zayıfla
2 Şubat 2020 Pazar
Kuru bir kafa derisinden kurtulmak için ev ilaçları ve malzemeleri
Kuru kafa derisinin birkaç olası nedeni vardır. Bunlar arasında saçın çok sık yıkanması, yeterince su içilmemesi ve sert saç bakım ürünlerine reaksiyon gösterilmesi yer alır. Sedef hastalığı gibi sağlık koşulları da kuru bir kafa derisine neden olabilir.
Bir kişinin kuru kafa derisi varsa, yaşayabilir:
-kaşıntı
-ağrı
-saç kaybı
-kepek
Bununla birlikte, bir kişi evde kuru kafa derisini tedavi edebilir.
Herkes için işe yaramasalar da, aşağıdakiler kuru bir kafa derisi tedavisi söz konusu olduğunda bazı yararları olabilecek bazı potansiyel ev ilaçlarıdır.
1. Hindistan Cevizi Yağı
En iyi Kuru kafa derisi ilaçlarından biri olan bir hindistan cevizi yağı bağırsağı. Hindistan cevizi yağı cildi nemlendirmede etkili olabilir.Hindistan cevizi yağı, tıp camiasında etkili bir nemlendirici olarak tanınmaktadır.
Araştırmaların gözden geçirilmesi, hindistancevizi yağının kuru cildin tedavisinde güvenli ve etkili olduğunu ve bunun da kafa derisi kuruluğunun tedavisinde de yararlı olabileceğini gösterebilir.
Bununla birlikte, başka bir çalışma, hindistancevizi yağının herhangi bir olumsuz etkisi olmamasına rağmen, yağı kullananların ve kullanmayanların kafa derileri arasında belirgin bir fark olmadığını gösterdi. Bu çalışmada araştırmacılar 240 tıp öğrencisinin saç bakım uygulamalarını karşılaştırmışlardır.
2. Çay ağacı yağı
Çay ağacı yağı, birçok insanın birçok potansiyel sağlık faydası için kullandığı popüler bir uçucu yağdır.Klinik Mikrobiyoloji İncelemelerl dergisindeki bir araştırma incelemesine göre, çay ağacı yağı, kafa derisi kuruluğuna yardımcı olabilecek antifungal, antiseptik ve antibiyotik özelliklere sahip olabilir.
3. Aloe vera
Bazı insanlar güneş yanığı ve kuru ciltten kurtulmak için aloe vera kullanır. Araştırmalar, insanların anti-enflamatuar etkileri nedeniyle aloe vera ile rahatlama yaşayabileceklerini göstermektedir.
Bir kişi kafa derisine uyguladığında, aloe vera kuru bir kafa derisi ile ilişkili kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca kafa derisinin nemlendirilmesine yardımcı olabilir.
Pullu, pul pul cilde neden olan bir durum olan seboreik dermatiti olan 44 katılımcıda aloe vera jeli kullanımını bir plasebo ile karşılaştıran eski bir çalışma, aloe vera jelinin ölçek ve kaşıntıyı azaltmada daha etkili olduğunu buldu.
4. Zeytinyağı
Diyette zeytinyağı, iltihap önleyici özellikler göstermiştir. Bazı araştırmalar, bu özelliklerin bir kişi cilde uygulandığında da mevcut olabileceğini düşündürmektedir.
Araştırmaların gözden geçirilmesi, zeytinyağının hayvan çalışmalarında yara iyileşmesini ve cilt büyümesini artırmaya yardımcı olduğunu, büyük ölçüde anti-enflamatuar etkileriyle yardımcı olduğunu not ediyor. Cilt iltihabı kuru cilde yol açabilir.
5. Cadı fındığı
Cadı fındığı, güneş yanığı gibi küçük cilt koşullarının tedavisinde etkili olabilecek bazı koruyucu antienflamatuar özelliklere sahip olabilir. Araştırmacılar, 2013 araştırma incelemesine göre, bu özellikleri hem hayvan hem de insan çalışmalarında araştırdılar.
6. Püresi muzları
Cadı fındığı, kaşıntı gibi kuru bir kafa derisinin semptomlarına da yardımcı olabilir.Bazı araştırmalara göre, muzdaki besinler etkili kafa derisi tedavisi sağlayabilir.
Örneğin bir araştırma makalesi, muzdaki potasyum, yağlar ve vitaminlerin kafa derisini nemlendirmeye, kepek tedavisine ve saç sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Yazarlar, insanların kendi doğal saç kremlerini evde yaparak bu doğal ilacı deneyebileceklerini belirtiyorlar.
7. Avokado yağı
Avokado yağı, cildi ve kafa derisini nemlendirme de dahil olmak üzere çeşitli potansiyel faydalar sağlayabilir. Hayvanlarda yapılan araştırmalar, yağın topikal kullanımının yara iyileşmesini artırabileceğini ve iltihabı azaltabileceğini ve bu da kuru bir kafa derisinin tedavisine yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.
Muz gibi, bir kişi de bir avokado ezmeyi ve ekstra nem sağlamak için kafa derisine uygulamayı deneyebilir.
8. Jojoba yağı
Jojoba yağı kuru kafa derisinden biraz rahatlama sağlayabilir.Bir araştırma incelemesi, bazı çalışmaların, jojoba'dan türetilmiş bir bileşik olan jojoba sıvı balmumunun cildi nemlendirmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.
Bununla birlikte, bu derlemenin yazarlarının jojoba hakkında daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtmek gerekir.
9. Yoğurt ve yumurta
BMC Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp dergisindeki bir makale, Filistin'deki bazı insanların yoğurt ve yumurtaları kuru kafa derisi ve kuru saçlar için geleneksel bir ev ilacı olarak kullandığından bahsediyor.
Bir kişi yoğurt ve yumurtaları karıştırabilir ve topikal olarak uygulayabilir. Bununla birlikte, yumurta veya sütün hassasiyetine veya alerjisine sahip olduklarını düşünürlerse, bu ilacı kullanmak istemeyebilirler.
Şu anda, bir kafa derisini kuru tedavi etmek için yoğurt ve yumurta kullanımını destekleyen çok az araştırma var. Kuru veya hasarlı saçlar için yumurta sarısı kullanımı hakkında bilgi edinin.
Bebekler için en iyi seçenekler
Bir kişi, bebeğinin derisinde veya kafa derisinde herhangi bir ev ilacı denemeden önce bebeklerinin doktoruyla konuşmalıdır. Bir doktor, bebekler için güvenli ve etkili nemlendiriciler önerebilir.
Riskler ve yan etkiler
Çoğu doğal ilaç güvenlidir ve minimal yan etkilere sahiptir.Bununla birlikte, çay ağacı yağı, bir kişi onu yerse veya doğrudan cildinde kullanırsa tehlikeli olabilir. Sorunları önlemek için zeytinyağı gibi bir taşıyıcı yağ kullanmak önemlidir.
Bir kişinin kuru kafa derisi varsa, yaşayabilir:
-kaşıntı
-ağrı
-saç kaybı
-kepek
Bununla birlikte, bir kişi evde kuru kafa derisini tedavi edebilir.
Herkes için işe yaramasalar da, aşağıdakiler kuru bir kafa derisi tedavisi söz konusu olduğunda bazı yararları olabilecek bazı potansiyel ev ilaçlarıdır.
1. Hindistan Cevizi Yağı
En iyi Kuru kafa derisi ilaçlarından biri olan bir hindistan cevizi yağı bağırsağı. Hindistan cevizi yağı cildi nemlendirmede etkili olabilir.Hindistan cevizi yağı, tıp camiasında etkili bir nemlendirici olarak tanınmaktadır.
Araştırmaların gözden geçirilmesi, hindistancevizi yağının kuru cildin tedavisinde güvenli ve etkili olduğunu ve bunun da kafa derisi kuruluğunun tedavisinde de yararlı olabileceğini gösterebilir.
Bununla birlikte, başka bir çalışma, hindistancevizi yağının herhangi bir olumsuz etkisi olmamasına rağmen, yağı kullananların ve kullanmayanların kafa derileri arasında belirgin bir fark olmadığını gösterdi. Bu çalışmada araştırmacılar 240 tıp öğrencisinin saç bakım uygulamalarını karşılaştırmışlardır.
2. Çay ağacı yağı
Çay ağacı yağı, birçok insanın birçok potansiyel sağlık faydası için kullandığı popüler bir uçucu yağdır.Klinik Mikrobiyoloji İncelemelerl dergisindeki bir araştırma incelemesine göre, çay ağacı yağı, kafa derisi kuruluğuna yardımcı olabilecek antifungal, antiseptik ve antibiyotik özelliklere sahip olabilir.
3. Aloe vera
Bazı insanlar güneş yanığı ve kuru ciltten kurtulmak için aloe vera kullanır. Araştırmalar, insanların anti-enflamatuar etkileri nedeniyle aloe vera ile rahatlama yaşayabileceklerini göstermektedir.
Bir kişi kafa derisine uyguladığında, aloe vera kuru bir kafa derisi ile ilişkili kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca kafa derisinin nemlendirilmesine yardımcı olabilir.
Pullu, pul pul cilde neden olan bir durum olan seboreik dermatiti olan 44 katılımcıda aloe vera jeli kullanımını bir plasebo ile karşılaştıran eski bir çalışma, aloe vera jelinin ölçek ve kaşıntıyı azaltmada daha etkili olduğunu buldu.
4. Zeytinyağı
Diyette zeytinyağı, iltihap önleyici özellikler göstermiştir. Bazı araştırmalar, bu özelliklerin bir kişi cilde uygulandığında da mevcut olabileceğini düşündürmektedir.
Araştırmaların gözden geçirilmesi, zeytinyağının hayvan çalışmalarında yara iyileşmesini ve cilt büyümesini artırmaya yardımcı olduğunu, büyük ölçüde anti-enflamatuar etkileriyle yardımcı olduğunu not ediyor. Cilt iltihabı kuru cilde yol açabilir.
5. Cadı fındığı
Cadı fındığı, güneş yanığı gibi küçük cilt koşullarının tedavisinde etkili olabilecek bazı koruyucu antienflamatuar özelliklere sahip olabilir. Araştırmacılar, 2013 araştırma incelemesine göre, bu özellikleri hem hayvan hem de insan çalışmalarında araştırdılar.
6. Püresi muzları
Cadı fındığı, kaşıntı gibi kuru bir kafa derisinin semptomlarına da yardımcı olabilir.Bazı araştırmalara göre, muzdaki besinler etkili kafa derisi tedavisi sağlayabilir.
Örneğin bir araştırma makalesi, muzdaki potasyum, yağlar ve vitaminlerin kafa derisini nemlendirmeye, kepek tedavisine ve saç sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Yazarlar, insanların kendi doğal saç kremlerini evde yaparak bu doğal ilacı deneyebileceklerini belirtiyorlar.
7. Avokado yağı
Avokado yağı, cildi ve kafa derisini nemlendirme de dahil olmak üzere çeşitli potansiyel faydalar sağlayabilir. Hayvanlarda yapılan araştırmalar, yağın topikal kullanımının yara iyileşmesini artırabileceğini ve iltihabı azaltabileceğini ve bu da kuru bir kafa derisinin tedavisine yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.
Muz gibi, bir kişi de bir avokado ezmeyi ve ekstra nem sağlamak için kafa derisine uygulamayı deneyebilir.
8. Jojoba yağı
Jojoba yağı kuru kafa derisinden biraz rahatlama sağlayabilir.Bir araştırma incelemesi, bazı çalışmaların, jojoba'dan türetilmiş bir bileşik olan jojoba sıvı balmumunun cildi nemlendirmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.
Bununla birlikte, bu derlemenin yazarlarının jojoba hakkında daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtmek gerekir.
9. Yoğurt ve yumurta
BMC Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp dergisindeki bir makale, Filistin'deki bazı insanların yoğurt ve yumurtaları kuru kafa derisi ve kuru saçlar için geleneksel bir ev ilacı olarak kullandığından bahsediyor.
Bir kişi yoğurt ve yumurtaları karıştırabilir ve topikal olarak uygulayabilir. Bununla birlikte, yumurta veya sütün hassasiyetine veya alerjisine sahip olduklarını düşünürlerse, bu ilacı kullanmak istemeyebilirler.
Şu anda, bir kafa derisini kuru tedavi etmek için yoğurt ve yumurta kullanımını destekleyen çok az araştırma var. Kuru veya hasarlı saçlar için yumurta sarısı kullanımı hakkında bilgi edinin.
Bebekler için en iyi seçenekler
Bir kişi, bebeğinin derisinde veya kafa derisinde herhangi bir ev ilacı denemeden önce bebeklerinin doktoruyla konuşmalıdır. Bir doktor, bebekler için güvenli ve etkili nemlendiriciler önerebilir.
Riskler ve yan etkiler
Çoğu doğal ilaç güvenlidir ve minimal yan etkilere sahiptir.Bununla birlikte, çay ağacı yağı, bir kişi onu yerse veya doğrudan cildinde kullanırsa tehlikeli olabilir. Sorunları önlemek için zeytinyağı gibi bir taşıyıcı yağ kullanmak önemlidir.
13 Aralık 2019 Cuma
Düz bir karın için yardımcı olabilecek dört doğal zayıflama takviyesi
Düşük kalorili diyetlerin tümüne riskleri ve yoyo etkileri ile güle güle deyin. Uzun süreli zayıflama başarısını elde etmek için çok daha iyi çözümler mevcuttur.
1. Keçiboynuzu özleri
Snacking'in rakam için gerçekten kötü olduğu biliniyor ama bazı insanlar direnmeyi zor buluyor. Bunlardan biriyseniz, keçiboynuzu tozu ve sakız cevap olabilir! Midede su varlığında genişleyen bir doygunluk hissi üretmek için yüksek oranda çözünür lif içerirler. Başka bir deyişle, açlık sancıları yok olur ve onunla birlikte ezici bir şeyler atıştırma dürtüsü. Keçiboynuzu takviyeleri açlığı kontrol etmek için mükemmeldir!
SuperSmart uzmanlarının görüşleri: piyasadaki iştahı bastırıcı seçenekler arasında, keçiboynuzu özleri şu anda oldukça popülerdir. Bununla birlikte, iyi bir ürün seçmek önemlidir, çünkü kullanılan çıkarma işlemleri kesinlikle aynı değildir. Keçiboynuzu tozu ve zamkı birleştiren ek CSAT®, birden fazla kalite kontrolüyle maksimum izlenebilirliği garanti eder: patojenik mikrop, böcek ilacı veya ağır metal yok…
2. Garcinia cambogia'nın meyve kabuğu
Asya'ya özgü olarak, Garcinia cambogia ağacı, son birkaç yılda büyük ilgi gören bir meyve üretiyor. Bunun nedeni, kabuğunun, üçlü bir zayıflama etkisine sahip gibi görünen AHC adlı bir bileşiği içermesidir. Araştırmacılara göre, bu doğal aktif madde, ATP-sitrat liyaz enzimini inhibe ederek yağ depolanmasını azaltır, oksidasyonunu artırarak yağ eliminasyonunu teşvik eder ve karaciğerde glüko-reseptörlerin aktivasyonunu indükleyerek iştahı düzenler. Garcinia cambogia ile takviye, yaz yaklaşırken sayısız avantajlar sunuyor!
SuperSmart uzmanlarının görüşleri: Avrupa'da çok az bilinmesine rağmen, Garcinia cambogia meyvesinin faydaları yakında artmakta olan bir tanıma sahip olmalı. Meyvenin kendisi yüksek asitliğinden dolayı nadiren yenir, fakat kabuk önemli ölçüde kilo verme potansiyeli sunar. Bunu akılda tutarak, AHC'de standardize edilmiş bir Garcinia cambogia özeti şimdi SuperSmart diyet takviyesi kataloğundan temin edilebilir.
3. Agaricus bisporus özü
Bilimsel adın arkasında Agaricus bisporus, tanıdık bir yiyeceğe yalan söylüyor: düğme mantarı. Görünüşe göre şaşırtıcı, bu mantar kilo kaybı için faydalar sunuyor. İspanyol bilim insanları diyette bulunan yağları yakalayabilen, emilimini azaltan ve yok edilmelerini teşvik eden mukopolisakkaritler adı verilen bileşikleri tespit etmiş ve çıkarmıştır. Yaz köşesinde, iştah açıcılar ve açık havada yemek yemek için bu kadar çok fırsat sunarken, doğal bir yağ tutucunun zamanında yardım olduğunu söylemek yeterli!
SuperSmart uzmanlarının görüşleri: Mukopolisakkaritlerin zayıflama faydalarının keşfi umut verici yeni ufuklar açıyor! Araştırma, bu bileşiklerin kilo alımıyla mücadelede etkili olduğunu göstermektedir. Şu anda bu yeni gelişmeden, mukopolisakkaritlerde standardize edilmiş Agaricus bisporus eki H2O Slim® ile faydalanabilirsiniz.
4. Cennet taneleri
Bu Afrika baharatını uyarıcı etkisiyle zaten biliyor olabilirsiniz, ancak cennet tanelerinin de önemli derecede zayıflama yararları sunduğunu biliyor muydunuz? 6 paradol adında güçlü bir yağ yakıcı bileşik içerirler. Bu aktif madde, özellikle midede yağların yok edilmesini teşvik eden etkiye sahip vücuttaki termojenez mekanizmasını uyarır.
SuperSmart uzmanlarının görüşleri: cennet taneciklerinde bulunan 6 paradolün sürekli olarak yağ kütlesini azaltmada etkili olduğu gösterilmiştir. Bu sonuçlar, 6-paradolde standardize edilmiş cennet tanelerinin bir ekstraktından formüle edilmiş bir diyet takviyesi olan doğal yağ yakıcı Paradoxine®'in geliştirilmesine yol açmıştır.
1. Keçiboynuzu özleri
Snacking'in rakam için gerçekten kötü olduğu biliniyor ama bazı insanlar direnmeyi zor buluyor. Bunlardan biriyseniz, keçiboynuzu tozu ve sakız cevap olabilir! Midede su varlığında genişleyen bir doygunluk hissi üretmek için yüksek oranda çözünür lif içerirler. Başka bir deyişle, açlık sancıları yok olur ve onunla birlikte ezici bir şeyler atıştırma dürtüsü. Keçiboynuzu takviyeleri açlığı kontrol etmek için mükemmeldir!
SuperSmart uzmanlarının görüşleri: piyasadaki iştahı bastırıcı seçenekler arasında, keçiboynuzu özleri şu anda oldukça popülerdir. Bununla birlikte, iyi bir ürün seçmek önemlidir, çünkü kullanılan çıkarma işlemleri kesinlikle aynı değildir. Keçiboynuzu tozu ve zamkı birleştiren ek CSAT®, birden fazla kalite kontrolüyle maksimum izlenebilirliği garanti eder: patojenik mikrop, böcek ilacı veya ağır metal yok…
2. Garcinia cambogia'nın meyve kabuğu
Asya'ya özgü olarak, Garcinia cambogia ağacı, son birkaç yılda büyük ilgi gören bir meyve üretiyor. Bunun nedeni, kabuğunun, üçlü bir zayıflama etkisine sahip gibi görünen AHC adlı bir bileşiği içermesidir. Araştırmacılara göre, bu doğal aktif madde, ATP-sitrat liyaz enzimini inhibe ederek yağ depolanmasını azaltır, oksidasyonunu artırarak yağ eliminasyonunu teşvik eder ve karaciğerde glüko-reseptörlerin aktivasyonunu indükleyerek iştahı düzenler. Garcinia cambogia ile takviye, yaz yaklaşırken sayısız avantajlar sunuyor!
SuperSmart uzmanlarının görüşleri: Avrupa'da çok az bilinmesine rağmen, Garcinia cambogia meyvesinin faydaları yakında artmakta olan bir tanıma sahip olmalı. Meyvenin kendisi yüksek asitliğinden dolayı nadiren yenir, fakat kabuk önemli ölçüde kilo verme potansiyeli sunar. Bunu akılda tutarak, AHC'de standardize edilmiş bir Garcinia cambogia özeti şimdi SuperSmart diyet takviyesi kataloğundan temin edilebilir.
3. Agaricus bisporus özü
Bilimsel adın arkasında Agaricus bisporus, tanıdık bir yiyeceğe yalan söylüyor: düğme mantarı. Görünüşe göre şaşırtıcı, bu mantar kilo kaybı için faydalar sunuyor. İspanyol bilim insanları diyette bulunan yağları yakalayabilen, emilimini azaltan ve yok edilmelerini teşvik eden mukopolisakkaritler adı verilen bileşikleri tespit etmiş ve çıkarmıştır. Yaz köşesinde, iştah açıcılar ve açık havada yemek yemek için bu kadar çok fırsat sunarken, doğal bir yağ tutucunun zamanında yardım olduğunu söylemek yeterli!
SuperSmart uzmanlarının görüşleri: Mukopolisakkaritlerin zayıflama faydalarının keşfi umut verici yeni ufuklar açıyor! Araştırma, bu bileşiklerin kilo alımıyla mücadelede etkili olduğunu göstermektedir. Şu anda bu yeni gelişmeden, mukopolisakkaritlerde standardize edilmiş Agaricus bisporus eki H2O Slim® ile faydalanabilirsiniz.
4. Cennet taneleri
Bu Afrika baharatını uyarıcı etkisiyle zaten biliyor olabilirsiniz, ancak cennet tanelerinin de önemli derecede zayıflama yararları sunduğunu biliyor muydunuz? 6 paradol adında güçlü bir yağ yakıcı bileşik içerirler. Bu aktif madde, özellikle midede yağların yok edilmesini teşvik eden etkiye sahip vücuttaki termojenez mekanizmasını uyarır.
SuperSmart uzmanlarının görüşleri: cennet taneciklerinde bulunan 6 paradolün sürekli olarak yağ kütlesini azaltmada etkili olduğu gösterilmiştir. Bu sonuçlar, 6-paradolde standardize edilmiş cennet tanelerinin bir ekstraktından formüle edilmiş bir diyet takviyesi olan doğal yağ yakıcı Paradoxine®'in geliştirilmesine yol açmıştır.
HPA eksen ve GABA işlevi ile ilişkisi doğal bir stres bozucu
Doğal GABA hakkında bilmeniz gereken her şey: özellikleri, etki mekanizması, özellikleri, faydaları, kullanım alanları, en son araştırma ve bilimsel görüş..
GABA Nedir?
GABA'nın tanımına bakarak başlayalım. Belirtildiği gibi, molekül gama-aminobütirik asidin kısaltılmış şeklidir. Adı başka türlü önerebilir olsa da, GABA aslında doğal bir moleküldür. Hayvan krallığının birçok türünde doğal olarak bulunur. İnsanlarda, beyinde bol miktarda bulunur. Bir nörotransmitter veya nöromodülatör görevi görür.
Bir nörotransmitterin rolü nedir?
Doğal GABA'nın beyinde nasıl hareket ettiğini anlamak için, bir nörotransmitterin etki mekanizmasına ve etkilerine bakmamız gerekir. Tanım olarak, bu, nöronlar arasında mesajlar ileten bir moleküldür, ancak aktarılan mesaj tipi, nörotransmitere bağlı olarak değişmektedir. İki tip vardır: uyarıcı ve inhibe edici nörotransmiterler. GABA ikinci kategoriye giriyor. Başka bir deyişle, GABA veya GABAerjik reseptörler adı verilen spesifik reseptörlere bağlanarak uyguladığı inhibitör etki potansiyeline sahiptir.
GABA reseptörü nedir?
Belirtildiği gibi, GABAerjik reseptörler, GABA'nın bağlandığı spesifik bölgelere sahiptir ve bunu yaparken, "inhibe edici mesajını" iletir. Bu mekanizmayı anlamak için, bir GABAerjik reseptör, çeşitli değişimler için bir kanal olarak görülmelidir. GABA ciltleme eylemini tamamladığında, bu kanallar kapalı bir alandan açık bir duruma geçerek konformasyonu değiştirir. Atom alışverişi, inhibe edici bir sinyalin iletilmesiyle sonuçlanmaya başlar. Bilim adamları bu sürece syn sinaptik öncesi ve sonrasında sinaptik nöron arasında sinyal iletimi ’diyorlar. Ayrıca GABAerjik sisteme de atıfta bulunurlar.
GABAerjik sistemin etkileri nelerdir?
Her ne kadar bu eylem mekanizması şimdi sağlam bir şekilde kurulmuş gibi görünse de, henüz çok yakın bir zamanda tam olarak anlaşılmış oldu. Tarihsel bağlamda kısaca belirtmek gerekirse, GABA, 1950'lerde Roberts ve Frankel adlı iki bilim adamı tarafından keşfedildi, ancak birkaç on yıl sonra insan beynindeki rolünün net bir şekilde tanımlandığı tespit edildi. Günümüzde, GABAerjik sistemin günlük yaşamın çeşitli durumlarını etkilediği bilinmektedir. Özellikle davranış ve düşmanlık, öfke ve saldırganlık gibi duygusal durumlar üzerinde olumlu etkileri vardır.
GABA’nın sakinleştirici, stres giderici etkisini açıklayan nedir?
Şimdi GABA'nın sakinleştirici, stres önleyici etkisinin nasıl ortaya çıktığına baktık, konuyla ilgili son bulguları keşfetmek ilginç. Belirtildiği gibi, GABA'nın yararları, GABAerjik reseptörlere bağlandığında verilir, ancak son araştırmalar aslında iki tip olduğunu gösterir: GABAA ve GABAB reseptörleri. Her ikisi de inhibe edici bir etki potansiyelini indükleyebilir, ancak GABAB reseptörleri başka bir özgünlüğe sahiptir. GABA bu reseptörlere bağlandığında, glutamat gibi uyarıcı nörotransmiterlerin salınımını engelleyebilir.
GABA ve glutamat arasındaki bağlantı nedir?
GABA inhibe edici bir nörotransmiterdir ve uyarıcı olanı glutamat eder. Kutupsal karşıtlar gibi görünseler de, aralarında doğrudan bir bağlantı vardır. Aslında, glutamat aslında GABA'nın öncüsüdür. GABA, glutamatın glutamat-dekarboksilaz denilen bir enzim ve bunun bir GABA türevi olan B6 vitamini ko-faktörü ile dönüştürülmesi sonucunda üretilir. Bu iki nörotransmiter de sinir sisteminde birlikte hareket ettiğinden bağlantı daha da ileri gider. Biri, diğerinin etkilerini dengeleyerek vücudun günlük yaşamın her yeni durumuna adapte olmasını sağlar. Eylem ya da kısıtlama, öfke ya da neşe, kaygı ya da rahatlama… GABA ve glutamat arasındaki dengenin önemli bir etkisi var!
Neden GABA takviyesi alıyorsunuz?
Şimdiye dek vücutta yeterli seviyede GABA bulundurmanın sakinliğin ve rahatlamanın desteklenmesine yardımcı olduğunu fark edeceksiniz. Bu sakinleştirici etki günümüzde stres ve kaygının kaçınılmaz olduğu göz önüne alındığında daha önemli. Gündelik kaygılar, iş baskıları, kişisel problemler… stres her zaman mevcuttur ve hafife alınmamalıdır. Uzun vadede ciddi sonuçları olabilir. Davranışsal ve uyku problemleri gibi kısa ve orta vadede olumsuz etkileri de olabilir. Stresin tüm bu etkilerini önlemek, bir GABA takviyesi kursunun ilgi çekici olabileceği kesindir. Ayrıca, vücudun doğal GABA seviyelerinin yıllar içinde azaldığını bilmeye değer. O zaman söylemek yeterli, bu takviye iyi düşünülmeye değer!
Uykusuzluk için ne kadar etkili?
Uykusuzluk bir dizi uyku problemini kapsar. Bilim adamları bazen onları şu şekilde sınıflandırırlar: ilk uykusuzluk - uykuya dalmakta güçlük, orta uykusuzluk - uykuda kalmama ve terminal uykusuzluk - çok erken uyanmak. Tüm durumlarda, uykusuzluk genellikle stres veya kaygı sonucudur. Doğal bir anksiyolitik ve stres bozucu olan GABA, yatmadan önce vücudu sakinleştirmede, uykusuzluğu önlemede ve kaliteli uykuyu geri kazanmada özellikle etkili olabilir.
GABA ve yüksek tansiyon?
Stres ve anksiyete üzerindeki olumlu etkilerine ek olarak, GABA aynı zamanda kardiyovasküler sağlık için de yararlar olarak kabul edilmektedir. Araştırmalar bu inhibitör nörotransmitterin kan basıncını azaltabildiğini gösteriyor
GABA Nedir?
GABA'nın tanımına bakarak başlayalım. Belirtildiği gibi, molekül gama-aminobütirik asidin kısaltılmış şeklidir. Adı başka türlü önerebilir olsa da, GABA aslında doğal bir moleküldür. Hayvan krallığının birçok türünde doğal olarak bulunur. İnsanlarda, beyinde bol miktarda bulunur. Bir nörotransmitter veya nöromodülatör görevi görür.
Bir nörotransmitterin rolü nedir?
Doğal GABA'nın beyinde nasıl hareket ettiğini anlamak için, bir nörotransmitterin etki mekanizmasına ve etkilerine bakmamız gerekir. Tanım olarak, bu, nöronlar arasında mesajlar ileten bir moleküldür, ancak aktarılan mesaj tipi, nörotransmitere bağlı olarak değişmektedir. İki tip vardır: uyarıcı ve inhibe edici nörotransmiterler. GABA ikinci kategoriye giriyor. Başka bir deyişle, GABA veya GABAerjik reseptörler adı verilen spesifik reseptörlere bağlanarak uyguladığı inhibitör etki potansiyeline sahiptir.
GABA reseptörü nedir?
Belirtildiği gibi, GABAerjik reseptörler, GABA'nın bağlandığı spesifik bölgelere sahiptir ve bunu yaparken, "inhibe edici mesajını" iletir. Bu mekanizmayı anlamak için, bir GABAerjik reseptör, çeşitli değişimler için bir kanal olarak görülmelidir. GABA ciltleme eylemini tamamladığında, bu kanallar kapalı bir alandan açık bir duruma geçerek konformasyonu değiştirir. Atom alışverişi, inhibe edici bir sinyalin iletilmesiyle sonuçlanmaya başlar. Bilim adamları bu sürece syn sinaptik öncesi ve sonrasında sinaptik nöron arasında sinyal iletimi ’diyorlar. Ayrıca GABAerjik sisteme de atıfta bulunurlar.
GABAerjik sistemin etkileri nelerdir?
Her ne kadar bu eylem mekanizması şimdi sağlam bir şekilde kurulmuş gibi görünse de, henüz çok yakın bir zamanda tam olarak anlaşılmış oldu. Tarihsel bağlamda kısaca belirtmek gerekirse, GABA, 1950'lerde Roberts ve Frankel adlı iki bilim adamı tarafından keşfedildi, ancak birkaç on yıl sonra insan beynindeki rolünün net bir şekilde tanımlandığı tespit edildi. Günümüzde, GABAerjik sistemin günlük yaşamın çeşitli durumlarını etkilediği bilinmektedir. Özellikle davranış ve düşmanlık, öfke ve saldırganlık gibi duygusal durumlar üzerinde olumlu etkileri vardır.
GABA’nın sakinleştirici, stres giderici etkisini açıklayan nedir?
Şimdi GABA'nın sakinleştirici, stres önleyici etkisinin nasıl ortaya çıktığına baktık, konuyla ilgili son bulguları keşfetmek ilginç. Belirtildiği gibi, GABA'nın yararları, GABAerjik reseptörlere bağlandığında verilir, ancak son araştırmalar aslında iki tip olduğunu gösterir: GABAA ve GABAB reseptörleri. Her ikisi de inhibe edici bir etki potansiyelini indükleyebilir, ancak GABAB reseptörleri başka bir özgünlüğe sahiptir. GABA bu reseptörlere bağlandığında, glutamat gibi uyarıcı nörotransmiterlerin salınımını engelleyebilir.
GABA ve glutamat arasındaki bağlantı nedir?
GABA inhibe edici bir nörotransmiterdir ve uyarıcı olanı glutamat eder. Kutupsal karşıtlar gibi görünseler de, aralarında doğrudan bir bağlantı vardır. Aslında, glutamat aslında GABA'nın öncüsüdür. GABA, glutamatın glutamat-dekarboksilaz denilen bir enzim ve bunun bir GABA türevi olan B6 vitamini ko-faktörü ile dönüştürülmesi sonucunda üretilir. Bu iki nörotransmiter de sinir sisteminde birlikte hareket ettiğinden bağlantı daha da ileri gider. Biri, diğerinin etkilerini dengeleyerek vücudun günlük yaşamın her yeni durumuna adapte olmasını sağlar. Eylem ya da kısıtlama, öfke ya da neşe, kaygı ya da rahatlama… GABA ve glutamat arasındaki dengenin önemli bir etkisi var!
Neden GABA takviyesi alıyorsunuz?
Şimdiye dek vücutta yeterli seviyede GABA bulundurmanın sakinliğin ve rahatlamanın desteklenmesine yardımcı olduğunu fark edeceksiniz. Bu sakinleştirici etki günümüzde stres ve kaygının kaçınılmaz olduğu göz önüne alındığında daha önemli. Gündelik kaygılar, iş baskıları, kişisel problemler… stres her zaman mevcuttur ve hafife alınmamalıdır. Uzun vadede ciddi sonuçları olabilir. Davranışsal ve uyku problemleri gibi kısa ve orta vadede olumsuz etkileri de olabilir. Stresin tüm bu etkilerini önlemek, bir GABA takviyesi kursunun ilgi çekici olabileceği kesindir. Ayrıca, vücudun doğal GABA seviyelerinin yıllar içinde azaldığını bilmeye değer. O zaman söylemek yeterli, bu takviye iyi düşünülmeye değer!
Uykusuzluk için ne kadar etkili?
Uykusuzluk bir dizi uyku problemini kapsar. Bilim adamları bazen onları şu şekilde sınıflandırırlar: ilk uykusuzluk - uykuya dalmakta güçlük, orta uykusuzluk - uykuda kalmama ve terminal uykusuzluk - çok erken uyanmak. Tüm durumlarda, uykusuzluk genellikle stres veya kaygı sonucudur. Doğal bir anksiyolitik ve stres bozucu olan GABA, yatmadan önce vücudu sakinleştirmede, uykusuzluğu önlemede ve kaliteli uykuyu geri kazanmada özellikle etkili olabilir.
GABA ve yüksek tansiyon?
Stres ve anksiyete üzerindeki olumlu etkilerine ek olarak, GABA aynı zamanda kardiyovasküler sağlık için de yararlar olarak kabul edilmektedir. Araştırmalar bu inhibitör nörotransmitterin kan basıncını azaltabildiğini gösteriyor
Klinik deneylerle kanıtlanmış E vitamini bakımından zengin ilk 10 besin
E vitamini eksikliği nadirdir, ancak yeterince E vitamini aldığınızdan emin olmak için bu harika yiyeceklere odaklanmalısınız. İşte size E vitamini yönünden zengin olan ilk 10 gıda ürünümüz.
Buğday Tohumu Yağı
100 g'da yaklaşık 150 mg E vitamini olan buğday tohumu yağı, E vitamini içeriğindeki tüm gıda kategorilerinin başında!
Nasıl? Yemek pişirirken başka bir yağ yerine buğday tohumu yağı kullanın. Buğday tohumu yağı takviyeleri (kapsül halinde) de iyi bir seçenektir.
Fındık
Kuruyemişler, yüksek E vitamini içeriği (100 g'da 15 mg'dan fazla), bu antioksidan özelliği güçlü olan bu vitaminler için çok ilginçtir. Fındık ayrıca mineraller ve oligo elementler de (potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum ve demir) sağlar.
Nasıl? Bütün, kıyılmış veya toz haline getirilmiş somunlar çok yönlüdür ve çok sayıda tabağı kolayca ekleyebilirsiniz.
Sardalye
Sardalya E vitamini açısından zengin, aynı zamanda B ve D vitaminleri, selenyum, kalsiyum ve fosfor bakımından da zengindir. Sardalya da ilginçtir, çünkü kalp için iyi olan çoklu doymamış yağlar omega-3 sağlarlar.
Nasıl? Taze veya konserve olsun, fileto yerine bütün sardalye yiyin. Bütün sardalye hala kalsiyum açısından zengin kemiklere sahiptir.
Badem
Badem, iyi miktarda E vitamini sağlar (100 g'da 15 mg'ın altında) ve ayrıca proteinler ve çözülebilir lifler bakımından zengindir.
Nasıl? Tuzsuz veya kaynamış bademleri seçin ve Eylül ve Ekim aylarında mevcut olan taze bademleri arayın.
Margarin
Kaliteli margarinler, kardiyovasküler sağlık için zararlı olan doymuş yağ asitleri olmadan faydalı miktarda E vitamini sağlar (doymuş yağ asitleri için gıda etiketlerini kontrol edin).
Nasıl? Bir dilim ekmeğe margarin sürün, ancak margarinin pişirme için uygun olmadığını unutmayın.
Zeytin yağı
Bir sızma zeytinyağı yemek kaşığı vücudunuzun her gün ihtiyaç duyduğu E vitamini yarısını sağlar. Nasıl? Diyetinize daha iyi katkılar için sızma zeytinyağı seçin.
Avokado
Avokado, önemli miktarda E vitamini sağlar, ancak daha da önemlisi, esansiyel yağ asitlerinin oksidasyonunu önleyen yararlı bir E vitamini / çoklu doymamış yağ asidi oranı sunar.
Nasıl? Avokadoları kendi başlarına yemek tercih edilir (taze püresi avokado sandviçte tereyağının yerini alabilir), yağda çok zengin olan salata sosu veya mayonez olmadan.
Kuru Kayısı
100 g'da 4 mg E vitamini ile kuru kayısı, E vitamini sağlamak için önerilen yağ ve meyvelere alternatif bir seçenek sunar.
Nasıl? İnce kıyılmış kuru kayısılar salatalara veya yoğurtlara serpilir, tajine eklenir, patates kızartması vb. Eklenir. Ayrıca 1 veya 2 adet kuru kayısıda atıştırma yapabilirsiniz.
Yumurtalar
A, D, B2, B5, B9 ve B12 vitaminlerine ek olarak, yumurtalar E vitamini sağlar (100 g'da 1,2 mg). Aynı zamanda çok yüksek kaliteli proteinlerin mükemmel bir kaynağıdır.
Nasıl? Bir tavada pişirmek için gerekli olan ilave yağları önlemek için yumuşak veya haşlanmış yumurtaları yiyin.
İspanak
100 g başına 1-2 mg E vitamini ile ıspanak, E vitamini açısından en zengin sebzelerden biri olan kuşkonmaz, su teresi ve hatta brokoli ile birleşir.
Nasıl? E vitamini pişirme işleminden etkilenmez, bu nedenle sebzeleri istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Diğer taraftan, sebzeler ışığa karşı hassastır, bu nedenle onları karanlık bir yerde saklayın ve satın aldıktan hemen sonra sebzeleri yediğinizden emin olun.
Buğday Tohumu Yağı
100 g'da yaklaşık 150 mg E vitamini olan buğday tohumu yağı, E vitamini içeriğindeki tüm gıda kategorilerinin başında!
Nasıl? Yemek pişirirken başka bir yağ yerine buğday tohumu yağı kullanın. Buğday tohumu yağı takviyeleri (kapsül halinde) de iyi bir seçenektir.
Fındık
Kuruyemişler, yüksek E vitamini içeriği (100 g'da 15 mg'dan fazla), bu antioksidan özelliği güçlü olan bu vitaminler için çok ilginçtir. Fındık ayrıca mineraller ve oligo elementler de (potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum ve demir) sağlar.
Nasıl? Bütün, kıyılmış veya toz haline getirilmiş somunlar çok yönlüdür ve çok sayıda tabağı kolayca ekleyebilirsiniz.
Sardalye
Sardalya E vitamini açısından zengin, aynı zamanda B ve D vitaminleri, selenyum, kalsiyum ve fosfor bakımından da zengindir. Sardalya da ilginçtir, çünkü kalp için iyi olan çoklu doymamış yağlar omega-3 sağlarlar.
Nasıl? Taze veya konserve olsun, fileto yerine bütün sardalye yiyin. Bütün sardalye hala kalsiyum açısından zengin kemiklere sahiptir.
Badem
Badem, iyi miktarda E vitamini sağlar (100 g'da 15 mg'ın altında) ve ayrıca proteinler ve çözülebilir lifler bakımından zengindir.
Nasıl? Tuzsuz veya kaynamış bademleri seçin ve Eylül ve Ekim aylarında mevcut olan taze bademleri arayın.
Margarin
Kaliteli margarinler, kardiyovasküler sağlık için zararlı olan doymuş yağ asitleri olmadan faydalı miktarda E vitamini sağlar (doymuş yağ asitleri için gıda etiketlerini kontrol edin).
Nasıl? Bir dilim ekmeğe margarin sürün, ancak margarinin pişirme için uygun olmadığını unutmayın.
Zeytin yağı
Bir sızma zeytinyağı yemek kaşığı vücudunuzun her gün ihtiyaç duyduğu E vitamini yarısını sağlar. Nasıl? Diyetinize daha iyi katkılar için sızma zeytinyağı seçin.
Avokado
Avokado, önemli miktarda E vitamini sağlar, ancak daha da önemlisi, esansiyel yağ asitlerinin oksidasyonunu önleyen yararlı bir E vitamini / çoklu doymamış yağ asidi oranı sunar.
Nasıl? Avokadoları kendi başlarına yemek tercih edilir (taze püresi avokado sandviçte tereyağının yerini alabilir), yağda çok zengin olan salata sosu veya mayonez olmadan.
Kuru Kayısı
100 g'da 4 mg E vitamini ile kuru kayısı, E vitamini sağlamak için önerilen yağ ve meyvelere alternatif bir seçenek sunar.
Nasıl? İnce kıyılmış kuru kayısılar salatalara veya yoğurtlara serpilir, tajine eklenir, patates kızartması vb. Eklenir. Ayrıca 1 veya 2 adet kuru kayısıda atıştırma yapabilirsiniz.
Yumurtalar
A, D, B2, B5, B9 ve B12 vitaminlerine ek olarak, yumurtalar E vitamini sağlar (100 g'da 1,2 mg). Aynı zamanda çok yüksek kaliteli proteinlerin mükemmel bir kaynağıdır.
Nasıl? Bir tavada pişirmek için gerekli olan ilave yağları önlemek için yumuşak veya haşlanmış yumurtaları yiyin.
İspanak
100 g başına 1-2 mg E vitamini ile ıspanak, E vitamini açısından en zengin sebzelerden biri olan kuşkonmaz, su teresi ve hatta brokoli ile birleşir.
Nasıl? E vitamini pişirme işleminden etkilenmez, bu nedenle sebzeleri istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Diğer taraftan, sebzeler ışığa karşı hassastır, bu nedenle onları karanlık bir yerde saklayın ve satın aldıktan hemen sonra sebzeleri yediğinizden emin olun.
En iyi testlerle kanıtlanmış hızlı kilo verdiren 10 zayıflama bitkisi
İştah bastırıcı, yağ azaltıcı, boşaltma ve detoksifiye edici etkileriyle, bu “zayıflama” bitkileri, figürlerini izleyenler için çok önemli bir haber!
Guarana
Güney Amerika kökenli, guarana zayıflama söz konusu olduğunda şifalı bitki dünyasının sevgilisidir - ve iyi bir sebeple! Guarana, metabolizmayı aktive eden yüksek kafein içeriği (kahve çekirdeğinde maksimum% 2 ile karşılaştırıldığında% 4.5'e kadar kafein oranı ile) nedeniyle zayıflamada (kilo vermedeki etkinliği) birkaç çalışmada gösterilmiş olduğu bilinen bir yardımcıdır. yağ yakıcı. Kendine iyi bak, aşırıya kaçmamak için.
Yerba Mate
Bu kafein içeren uyarıcı, özellikle enerji verici etkileri nedeniyle, bir çay gibi yaygın şekilde içildiği Latin Amerika'dan geliyor. Yerba arkadaşı, sırasıyla glikojen ve lipitleri parçalayan glikojenolitik ve lipolitik özellikleri nedeniyle kilo verme rejiminin bir parçası olarak mükemmel destek sağlar.
Erkeç Sakalı
Avrupa otlaklarına özgü olan bu küçük çiçek uzun zamandan beri şifalı bir bitki olarak kullanılmıştır, ancak zayıflama rejiminin bir parçası olarak da oldukça faydalıdır. Tahliye ve arındırıcı etkilerle toksinlerin atılmasına ve dokulardaki selülit ve inatçı yağların uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
Konjac
Bu iştah bastırıcıların kralı! Asya'da yüzyıllarca yetişen ve tüketilen bir bitki olan Amorphophallus konjac'ın köklerinden elde edilen konjac, su içinde kendi hacminin 100 katına kadar emebilen bir toz olarak gelir (diğerleri arasında). Sadece 1g, tercihen yemekten 30 dakika önce alınmış, iştah açıcı etkisinin şaşırtıcı etkisinin faydalarını vermek için yeterlidir.
Yeşil çay
Yeşil çay, kafein gibi olan ve lipolizi desteklediği bilinen, aksi halde yağ yakıcı olarak bilinen aktif bir madde olan tini içerir. Yeşil çay ayrıca yağ emilimini sınırlayan polifenoller (özellikle katekin) içerir.
Agar ağar
Her ne kadar genel anlamıyla bir bitki olmasa da (alglerden çıkarılır), agar agar, yine de, her ikisi de midede genişleyen çözünür lif içerisindeki yüksek içeriği nedeniyle, formda kalmak isteyenler için gerçek bir yardımcıdır. tokluk hissini teşvik etmek, ve yağ ve şeker “yakalamak”.
Kül
Bu güçlü drenaj tesisi, böbrek fonksiyonlarını uyarma konusunda hiçbiri ikinci. Bu nedenle, su tutma ile mücadele ve sindirim fonksiyonunu destekleyerek kilo kaybını destekler.
Alıç
Kalp sorunları için uzun süredir fitoterapötik kullanım öyküsü olmasına rağmen, alıç ‘zayıflama“ bitkisi olarak bilinir. Ancak yaprakları, lipitlerin parçalanmasını aktive edebilir ve böylece yağ depolanmasının azaltılmasına yardımcı olur.
Dulavratotu
Bu küçük, mor çiçekli çit bitkisi, sorunlu cildi tedavi etme rolüyle bilinirken, bitkinin kökünün ek faydaları vardır. Arındırma ve boşaltma özelliklerinin yanı sıra, kan şekeri seviyelerinin kontrolüne de yardımcı olabilir.
Karahindiba
Karahindiba mükemmel bir idrar söktürücüdür, su tutma ve şişkinliğe eğilimi olanlar için mükemmeldir. Atık ürünlerin ortadan kaldırılmasını iyileştiren ve aynı zamanda sindirime yardımcı olduğu da bilinen iyi bir detoksizatördür. Düz bir karın elde etmeye yardımcı olan gerçek bir bonus.
Guarana
Güney Amerika kökenli, guarana zayıflama söz konusu olduğunda şifalı bitki dünyasının sevgilisidir - ve iyi bir sebeple! Guarana, metabolizmayı aktive eden yüksek kafein içeriği (kahve çekirdeğinde maksimum% 2 ile karşılaştırıldığında% 4.5'e kadar kafein oranı ile) nedeniyle zayıflamada (kilo vermedeki etkinliği) birkaç çalışmada gösterilmiş olduğu bilinen bir yardımcıdır. yağ yakıcı. Kendine iyi bak, aşırıya kaçmamak için.
Yerba Mate
Bu kafein içeren uyarıcı, özellikle enerji verici etkileri nedeniyle, bir çay gibi yaygın şekilde içildiği Latin Amerika'dan geliyor. Yerba arkadaşı, sırasıyla glikojen ve lipitleri parçalayan glikojenolitik ve lipolitik özellikleri nedeniyle kilo verme rejiminin bir parçası olarak mükemmel destek sağlar.
Erkeç Sakalı
Avrupa otlaklarına özgü olan bu küçük çiçek uzun zamandan beri şifalı bir bitki olarak kullanılmıştır, ancak zayıflama rejiminin bir parçası olarak da oldukça faydalıdır. Tahliye ve arındırıcı etkilerle toksinlerin atılmasına ve dokulardaki selülit ve inatçı yağların uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
Konjac
Bu iştah bastırıcıların kralı! Asya'da yüzyıllarca yetişen ve tüketilen bir bitki olan Amorphophallus konjac'ın köklerinden elde edilen konjac, su içinde kendi hacminin 100 katına kadar emebilen bir toz olarak gelir (diğerleri arasında). Sadece 1g, tercihen yemekten 30 dakika önce alınmış, iştah açıcı etkisinin şaşırtıcı etkisinin faydalarını vermek için yeterlidir.
Yeşil çay
Yeşil çay, kafein gibi olan ve lipolizi desteklediği bilinen, aksi halde yağ yakıcı olarak bilinen aktif bir madde olan tini içerir. Yeşil çay ayrıca yağ emilimini sınırlayan polifenoller (özellikle katekin) içerir.
Agar ağar
Her ne kadar genel anlamıyla bir bitki olmasa da (alglerden çıkarılır), agar agar, yine de, her ikisi de midede genişleyen çözünür lif içerisindeki yüksek içeriği nedeniyle, formda kalmak isteyenler için gerçek bir yardımcıdır. tokluk hissini teşvik etmek, ve yağ ve şeker “yakalamak”.
Kül
Bu güçlü drenaj tesisi, böbrek fonksiyonlarını uyarma konusunda hiçbiri ikinci. Bu nedenle, su tutma ile mücadele ve sindirim fonksiyonunu destekleyerek kilo kaybını destekler.
Alıç
Kalp sorunları için uzun süredir fitoterapötik kullanım öyküsü olmasına rağmen, alıç ‘zayıflama“ bitkisi olarak bilinir. Ancak yaprakları, lipitlerin parçalanmasını aktive edebilir ve böylece yağ depolanmasının azaltılmasına yardımcı olur.
Dulavratotu
Bu küçük, mor çiçekli çit bitkisi, sorunlu cildi tedavi etme rolüyle bilinirken, bitkinin kökünün ek faydaları vardır. Arındırma ve boşaltma özelliklerinin yanı sıra, kan şekeri seviyelerinin kontrolüne de yardımcı olabilir.
Karahindiba
Karahindiba mükemmel bir idrar söktürücüdür, su tutma ve şişkinliğe eğilimi olanlar için mükemmeldir. Atık ürünlerin ortadan kaldırılmasını iyileştiren ve aynı zamanda sindirime yardımcı olduğu da bilinen iyi bir detoksizatördür. Düz bir karın elde etmeye yardımcı olan gerçek bir bonus.
17 Ekim 2018 Çarşamba
Diyet yaparken ekmek tüketilirmi? Hangi ekmek çeşitleri diyetimize katkı sağlar
Diyete başlayan insanlar ilk olarak ne yapar ? Tabi ki ekmeği keser ! Aslında bu bilinenin aksine beslenme bilimiyle çelişkili bir durumdur. Bilinenin aksine doğru tüketildiğinde ekmek kilo vermenize yardımcı olmaktadır. Önemli nokta nerede nasıl tüketileceğidir.
Ekmek doğru kullanıldığında sanıldığının aksine kilo almanıza sebep olmaz hatta kilo vermenize yardımcı olur. Ekmek kan şekerini dengeler aslında ekmek değil kan şekerinin ritmini bozan basit karbonhidratlar tüketilmemelidir. Önemli nokta hangi tür ekmeği ne kadar yiyeceğinizdir.
Ekmek parçalanmasının ardından beynimin besin kaynağı olan glikoza dönüşür. Glikoz ise beynimizin tek besin kaynağıdır. Dolayısıyla ekmek kan şekerini dengelemektedir. Buradaki önemli nokta kan şekeri ritmini bozan basit karbonhidratlardan (beyaz ekmek, çikolata, şekerleme vb.) gibi gıdaları tüketmemektir.
Esmer ekmeklerin beyaz ekmeklere göre daha az kalorili olduğu da aslında doğru değildir. Beyaz ekmek yulaf, çavdar ya da tahıllı ekmek ile aynı kaloriderdir ve aynı oranda karbonhidrat içerirler ancak neden bu ekmekler beyaz ekmeğin aksine önerilmektedir ?
B vitaminleri tam tahıllı ekmekte yer alırken beyaz ekmekte bulunmaz.
Diyetin en önemli ihtiyaçlarından biri olan posa içeriği sayesinde tam tahıllı ekmek tükettiğinizde çok daha uzun süre tok kalırsınız. Ancak beyaz ekmeğin posa içeriği neredeyse yoktur. Bu sebeple beyaz ekmek tükettikten kısa bir süre sonra açlık hissedersiniz.
Beyaz ekmeğin Glisemik indeksi yüksektir ve tüketim sonrasında fazla insülin salgılayarak yağ olarak depolatır. Bu sebeple bel bölgenizde kilo yapar.
Ancak tam tahıllı ekmek düşük glisemik indeksine sahiptir. Kan şekerinde ani oynamalara sebep olmaz ve daha az insulin salgılanmasını sağlar.
Bu sayede hem tok hissedersiniz hem de tükettikleriniz yağa dönüşmeden vücudunuz tarafından kullanılır. Bağırsakların daha işlevli çalışmasını sağlamaktadır.
EKMEĞİN YARARLARI NELERDİR ?
Lif değeri yüksek tam tahıllı ekmek tüketmek;
Bağırsak kanseri riskini azaltmaktadır.
Posa içeriği ve tokluk hissi sayesinde kilo almanızı engellemektedir.
Kalp krizi riskinin azalmasını sağlamaktadır.
Tip 2 diyabet hastası olma riskinizi azaltmaktadır.
HANGİ EKMEK KİLO ALDIRMAZ ? HANGİ EKMEĞİ ALMALISINIZ ?
Tam buğday ekmeklerini tercih etmelisiniz.
Tercihiniz buğday gibi kokan ekmekler olmalıdır.
Sert ve koyu renkli olmalıdır.
Gerçek buğday özü tatlı değildir ve eğer ekmek tatlı ise almaktan kaçının. Eğer ekmek size tatlı geliyorsa muhtemelen mısır şurubu içeriyordur. Mısır şurubu kanser gibi pek çok hastalığa neden olabilir. Bu yüzden uzak durun.
Lif oranının yüksek olmasına özen gösterin.
Kalp Vaktı bir dilim ekmek için 400 mg sodyumun üstünü önermemektedir. Ekmeğin içerisindeki tuz oranına bakınız.
Raf ömrünü uzatmak için katkı maddelerinin olmamasına dikkat ediniz.
Fırından alıyorsanız mutlaka içeriği sorun.
NE KADAR TÜKETİLMELİ ?
Tam Tahıllı, Çavdar, Buğday ekmekleri/1 ince dilim
Kepekli Etimek / 3 dilim
Kepekli Lavaş / 1/4
Yulaf Ezmesi / 2 dolu yemek kaşığı
Leblebi / 1 çay kaşığı
Kepekli Grisini / 2 tane
TAM BUĞDAY EKMEĞİNİN YARARLARI NELERDİR ?
Tam buğday ekmeği oldukça yüksek besin değerlerine sahiptir. İçerisinde B1, B2, B3 ve B9 vitaminleri içerir. Beyaz un ise işlenirken bu vitaminlerin çoğunu kaybeder.
Örnek verecek olursak tam buğday unu beyaz una oranlar 3 kat daha fazla niasin (b3) vitamini içermektedir. Ayrıca tam buğday ekmeği demir, selenyum, potasyum, fitokimyasallar, antioksidanlar ve E vitaminleri içermektedir. En sağlıklısı tabi ki evde üretilmesidir.
EV EKMEĞİ TARİFİ
Malzemeler
300 ml ılık su
Çok az zeytinyağı (şekillendirmek için)
4 su bardağı kadar tam buğday ekmeği
2 tatlı kaşığı kadar toz maya
1 çay kaşığı kadar tuz
Çörek otu yahut susam
Hazırlanışı
Toz mayayı ılık suyun içerisine koyduktan sonra karıştırıp 15 dakika bekleyin. Bu esnada mayalı su hafif hafif kabaracaktır. Genişçe bir kaba tam buğday ununu koyup ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu içerisine koyun. Karıştırın ve ardından yumuşak bir hamur şekline getirin.
10 dakika yoğurmanın ardından hafif yağlı bir kaba alarak ağzını kapatın. Ilık bir yere koyup 2 saat kadar kabarması için bırakın. Ardından biraz daha yoğurup bir tepsiye alın. Tekrar mayalanması için 30 dakika bekleyin.
İsteğinize göre üstüne çörek otu yahut susam serpin. Fırının ısısını 200 derece ayarlayın. Yaklaşık 30-40 dakika kadar altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırınınız turbo ise 180 derecede pişirebilirsiniz.
Ekmeğinizi fırından alıp bir telin üstüne ılınmaya bırakın. Afiyet olsun ! Kalıptan çıkarıp kesebilirsiniz.
Ekmek doğru kullanıldığında sanıldığının aksine kilo almanıza sebep olmaz hatta kilo vermenize yardımcı olur. Ekmek kan şekerini dengeler aslında ekmek değil kan şekerinin ritmini bozan basit karbonhidratlar tüketilmemelidir. Önemli nokta hangi tür ekmeği ne kadar yiyeceğinizdir.
Ekmek parçalanmasının ardından beynimin besin kaynağı olan glikoza dönüşür. Glikoz ise beynimizin tek besin kaynağıdır. Dolayısıyla ekmek kan şekerini dengelemektedir. Buradaki önemli nokta kan şekeri ritmini bozan basit karbonhidratlardan (beyaz ekmek, çikolata, şekerleme vb.) gibi gıdaları tüketmemektir.
Esmer ekmeklerin beyaz ekmeklere göre daha az kalorili olduğu da aslında doğru değildir. Beyaz ekmek yulaf, çavdar ya da tahıllı ekmek ile aynı kaloriderdir ve aynı oranda karbonhidrat içerirler ancak neden bu ekmekler beyaz ekmeğin aksine önerilmektedir ?
B vitaminleri tam tahıllı ekmekte yer alırken beyaz ekmekte bulunmaz.
Diyetin en önemli ihtiyaçlarından biri olan posa içeriği sayesinde tam tahıllı ekmek tükettiğinizde çok daha uzun süre tok kalırsınız. Ancak beyaz ekmeğin posa içeriği neredeyse yoktur. Bu sebeple beyaz ekmek tükettikten kısa bir süre sonra açlık hissedersiniz.
Beyaz ekmeğin Glisemik indeksi yüksektir ve tüketim sonrasında fazla insülin salgılayarak yağ olarak depolatır. Bu sebeple bel bölgenizde kilo yapar.
Ancak tam tahıllı ekmek düşük glisemik indeksine sahiptir. Kan şekerinde ani oynamalara sebep olmaz ve daha az insulin salgılanmasını sağlar.
Bu sayede hem tok hissedersiniz hem de tükettikleriniz yağa dönüşmeden vücudunuz tarafından kullanılır. Bağırsakların daha işlevli çalışmasını sağlamaktadır.
EKMEĞİN YARARLARI NELERDİR ?
Lif değeri yüksek tam tahıllı ekmek tüketmek;
Bağırsak kanseri riskini azaltmaktadır.
Posa içeriği ve tokluk hissi sayesinde kilo almanızı engellemektedir.
Kalp krizi riskinin azalmasını sağlamaktadır.
Tip 2 diyabet hastası olma riskinizi azaltmaktadır.
HANGİ EKMEK KİLO ALDIRMAZ ? HANGİ EKMEĞİ ALMALISINIZ ?
Tam buğday ekmeklerini tercih etmelisiniz.
Tercihiniz buğday gibi kokan ekmekler olmalıdır.
Sert ve koyu renkli olmalıdır.
Gerçek buğday özü tatlı değildir ve eğer ekmek tatlı ise almaktan kaçının. Eğer ekmek size tatlı geliyorsa muhtemelen mısır şurubu içeriyordur. Mısır şurubu kanser gibi pek çok hastalığa neden olabilir. Bu yüzden uzak durun.
Lif oranının yüksek olmasına özen gösterin.
Kalp Vaktı bir dilim ekmek için 400 mg sodyumun üstünü önermemektedir. Ekmeğin içerisindeki tuz oranına bakınız.
Raf ömrünü uzatmak için katkı maddelerinin olmamasına dikkat ediniz.
Fırından alıyorsanız mutlaka içeriği sorun.
NE KADAR TÜKETİLMELİ ?
Tam Tahıllı, Çavdar, Buğday ekmekleri/1 ince dilim
Kepekli Etimek / 3 dilim
Kepekli Lavaş / 1/4
Yulaf Ezmesi / 2 dolu yemek kaşığı
Leblebi / 1 çay kaşığı
Kepekli Grisini / 2 tane
TAM BUĞDAY EKMEĞİNİN YARARLARI NELERDİR ?
Tam buğday ekmeği oldukça yüksek besin değerlerine sahiptir. İçerisinde B1, B2, B3 ve B9 vitaminleri içerir. Beyaz un ise işlenirken bu vitaminlerin çoğunu kaybeder.
Örnek verecek olursak tam buğday unu beyaz una oranlar 3 kat daha fazla niasin (b3) vitamini içermektedir. Ayrıca tam buğday ekmeği demir, selenyum, potasyum, fitokimyasallar, antioksidanlar ve E vitaminleri içermektedir. En sağlıklısı tabi ki evde üretilmesidir.
EV EKMEĞİ TARİFİ
Malzemeler
300 ml ılık su
Çok az zeytinyağı (şekillendirmek için)
4 su bardağı kadar tam buğday ekmeği
2 tatlı kaşığı kadar toz maya
1 çay kaşığı kadar tuz
Çörek otu yahut susam
Hazırlanışı
Toz mayayı ılık suyun içerisine koyduktan sonra karıştırıp 15 dakika bekleyin. Bu esnada mayalı su hafif hafif kabaracaktır. Genişçe bir kaba tam buğday ununu koyup ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu içerisine koyun. Karıştırın ve ardından yumuşak bir hamur şekline getirin.
10 dakika yoğurmanın ardından hafif yağlı bir kaba alarak ağzını kapatın. Ilık bir yere koyup 2 saat kadar kabarması için bırakın. Ardından biraz daha yoğurup bir tepsiye alın. Tekrar mayalanması için 30 dakika bekleyin.
İsteğinize göre üstüne çörek otu yahut susam serpin. Fırının ısısını 200 derece ayarlayın. Yaklaşık 30-40 dakika kadar altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırınınız turbo ise 180 derecede pişirebilirsiniz.
Ekmeğinizi fırından alıp bir telin üstüne ılınmaya bırakın. Afiyet olsun ! Kalıptan çıkarıp kesebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Öne Çıkan Yayın
Bitkilerimin daha hızlı ve büyümesini nasıl sağlayabilirim?
Çoğu insan, en yüksek potansiyele sahip bitkiler yetiştirirken tatmin bulur. Büyük, hızlı büyüyen bir bahçeye sahip olmak tesadüfen olmaz; d...
